Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Par Turciju būs vairāki, pavisam dažādi stāsti. Jo Stambula ir pašpietiekama kā pasaule, Stambula nav Turcija, tāpat kā Parīze nav Francija, Maskava nav Krievija, Rīga nav Latvija, utt., utjpr.
Savs stāsts būs Kapadokijai. Vai pat vairāki. Par citplanētiskajiem kalniem. Par pirmskristīgo vēsturi. Par Ramadānu. Nē, Ramadāns vairāk piederēsies Konjai. Pilsētai, kurā es beidzot sajutu islama klātbūtni, jo vispār jau Turcija ir tikpat islamiska, cik Latvija - kristīga.
Un tad būs Vidusjūras stāsts. Kurā es atkal iestigšu zaudētās paradīzes sentimentā, juzdama kaunu par savu trivialitāti. Oleandri, bugenvilijas, zaļa jūra, skaisti vīrieši, jūs zinat.
Tirgi un kūrorti Turcijā arī, protams, ir. Skaistum skaistie, labum labie. Bet par tiem stāstu nebūs.
  • Ja nemaldos, tieši šodien Ramadāns beidzas, cik noprotu no vēstulēm, svinēšana tiešām būs liela.
  • Kapadokija - vienīgā vieta, kuras dēļ būtu ar mieru doties uz Turciju, jo visādi citādi man turki nez kādēļ riebj jau pa gabalu
    • Nja.
      Iedomājos kā būtu Turcijā sastapt ļaudis, kuriem "latvieši riebj jau pa gabalu" to bezgala viemīlīgo un interesanto cilvēku vietā, kuri mūs abas ar Faniju lutināja kā princeses, un šermuļi noskrien pār muguru.:)
      Piedod, ka uzkasos - bet pa cik daudzus un pa cik lielu gabalu Tu šīs tautas pārstāvjus esi redzējusi?

      • :)

        kasies droši, jo manai turkufobijai patiešām nav nekāda taustāma pamata. varbūt tā kāda bērnības trauma, no filmām, vai citādi. visa saskarsme IRLā tikai ar pavisam mazu turku puisīti, plus kolēģu stāsti par turku uzmācību. nezinu, kaut kādas saknes tam ir, bet patiešām nevaru pateikt, no kurienes.
        • Re: :)

          Domāju, ka viena paviesošanās varētu visādus šādus aizspriedumus kliedēt. Jo mums negadījās sastapties ne ar kādu uzmācību. Nu, labi - tirgoņi, kas monotoni aicina iekšā veikaliņos un tirgusbūdās - bet tā ir visās dienvidu zemēs. Vīrieši - salīdzinājumā ar Gruziju - ir korektuma kalngals, kā jau teicu, iespējams, tāpēc, ka maucīgo rietumnieču izlutināti.:)
        • Re: :)

          Man arī bija tieši tāda pati attieksme pret turkiem un ar tikpat mazu pamatojumu... līdz brīdim, kad uz Rīgu atbrauca Kāns.
          Ja arī citi turki ir tādi kā Kāns, es dodos dzīvot uz Turciju :)
          Katrā ziņā es uz turieni aizbraukšu ceļojumā. Noteikti. Ceru, ka jau pavasarī.
Powered by Sviesta Ciba