Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Kaķa pumpas man vakar maksāja pāri par 30 Ls. Un tas vēl ir tikai sākums! Turklāt, ja tās būtu manējās, es neliktos ne zinis - kasītos uz nebēdu, kamēr pašas pāriet. Taču mana tuklā nēģeru princese - tā ir pavisam cita lieta.
Bet sašutumu manī raisīja kas cits. Kad dakterīša pēc analīžu noņemšanas izrakstīja tā saucamās pagaidu zāles, jau jutos mazliet pārsteigta, ka man netiek pat jautāts, ar ko kaķis pēdējā laikā barots. Un, kad mājās atnākusi, izpētīju, kas īsti slēpjas aiz latīniskajiem nosaukumiem, sapratu, ka tā ir smalki satjūnēta zivju eļļa un ūberkruts vitamīnu komplekss. Bet tieši ar to visu bija bagātināta tā barība, ko viņa pirms nedēļas rija kā satracināts badakāsis, un ko es turu aizdomās par pumpu izraisītāju!
Lūk, tā mums, kaķu vecenēm, iet!
  • Man jau uzreiz šķita, ka tur būs kāda barība pie vainas;( Un tā ārste... nezinu, vismaz cilvēku dakteri uzreiz jautā par neparastiem ēdieniem...;/
    • Vai ne? Es tagad nezinu, vai man vērts provocēt vardarbību ģimenē ar to zivju eļļu. Jo, ja nu viņa tiešām ir savā negausībā pārdozējusi visus tos D un B vitamīnus, tad, ja es sākšu vēl ar tiem pašiem piebarot, būs vēl sliktāk.:(
      Un to, ka "uz aci" izskatoties vairāk pēc alerģijas nekā kādas infekcijas, to gan dakteriene uzreiz pateica.
  • kas taa ir par bariibu, ko kakjim dod?
    • "Royal Canine" un "Hill". Bet visvairāk viņa bija uzklupusi tam "RC", kas domāts spalvas uzlabošanai - es jau bažījos, ka tāda rīšana pie laba gala nevedīs.:(
      • hmmm - markas jau nav sliktaakaas :)

        man skjiet, ka ar "lopinjiem" kaa ar maziem beerniem - ja gribi saakt ko jaunu barot - leenaam pieradini pie taa jaunaa vispirms :)

        bet katrs jau individuaals - es tavaa vietaa nomainiitu uz agraako paiku un miers... skjiet viss, kas ir paredzeets kaut kaa "uzlaboshanai" /spalva, bagi utt./ ir taa piebaazts ar kjiimijaam, ka nav briinums, ka pirmaa briidii normaalam lopinjam izraisa shoku un pretreakciju :)

        /dakteri gan tev jociigi :( maini nost ;) - tas nav nopietni, ka par paartiku pat nepavaicaa, tik zaales izraksta/
        • Sliktākas viņa vairs neēd.:)
          Nu, jā - es biju domājusi, ka kaut kādu smērīti vai ko iedos, lai tās sakasītās kreveles ātrāk noiet...
  • Bet loģiski!! Latvijā un arī pasaulē kaķu ārstēšana nebalstās uz konkrētas slimības ārstēšanu. Vismaz iekšķīgās noteikti ne. Tiek pieņemts, ka kaķis vai nu nomirs, vai arī izķepusrosies, un tas notiks ātrāk, nekā pienāks analīžu rezultāti. Tāpēc visa ārstēšana balstās uz imunitātes vispārīgo stiprināšanu, sak, ja jau saimnieks uztraucas, palīdzēsim kaķītim izķepuroties, varbūt sanāks, iešpricēsim vitamīnus!! Ārējām kaitēm arī - apmēram tas pats - vitamīni + jods. Pasaki paldies, ka nelika nopirkt veterināro jodu (arī kaut kāda astronomiska cena vai 10, vai 20 Ls, vairs neatceros), kuru mēs savulaik labticīgi nopirkām un uzpūtām pāris reizes, un tagad tas kaut kur mētājas.
    • Jā, tieši tā! attieksme - iedosim kaut ko, no kā diez vai paliks sliktāk. Ja es nebažītos, ka tieši no tā var palikt sliktāk, dotu arī.
      Bet tagad es ar tiem vitamīniem riskēšu tikai tad, kad pumpas noies, vai, ja analīzes skaidri apliecinās, ka pie vainas ir kāda infekcija un imunitāte tiešām jāstiprina.
Powered by Sviesta Ciba