Kurvjzieža kontemplācijas

Bezgaumiigs staasts par bezgaumiigu gadiijumu

Krāšņais Kurvjziedis

Bezgaumiigs staasts par bezgaumiigu gadiijumu

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
14. februaaris iesaakaas lieliski. Liidz ar siltaaka laika iestaashanos biju izguleejusi depresiju un pat ar varaviikshnjainu, fallisku puteklju birsti piekopusi midzinju. Apvilkusi savu pukjaino kimono, vaaljaajos uz diivaana ar "Deloveja kundzi" rokaa. Rimti mirgoja sveces, no radiokastes kaads slavens pianists klusi klaviereeja Mocartu, izstieptas rokas attaalumaa uz shkjiiviisha zvilneeja kamambeers (holesteriins pieshkjir eedienam neatkaartojamu garshu!), paari visam smarzhoja milziiga kruuze labas kafijas. Atcereejusies, ka baarinjaa turklaat veel atrodama laase tiiri laba 2001.gada "Chianti", labsajuutaa iekunksteejos. Veel mazliet - un pilniigi mozhi atveertos treshaa acs!
Kad kamambeers bija apeests, tiiksmi izstaipiijos un labveeliigi ljaavu savam atpuutinaatajam praatam uzdot pashanaliitisku jautaajumu: - vai es droshi zinu, ka negribeetu sho vecmeitiigo idilli mainiit pret viirishkji, kursh tagad daardinaatu Ramshteinu, gaidiitu ceptus kartupeljus, raknjaatos pa manas apakshveljas plauktinju, urkshkjeedams, ka nevar atrast savus jaunos dzhinsus, bet toties nodroshinaatu man kasti shokolaades konfekshu un kvalitatiivu seksu? Nu, vismaz seksu. Paraknjaajusies atminjaa pie jeedziena "sekss", konstateeju, ka tas vienmeer ir saistiits ar fizisku piepuuli. Savilku cieshaak kimono jostinju un noleemu, ka mieriigi varu paciesties liidz pavasarim. Vieniigi nevainiigus randinjus shad un tad var un pat vajag atljauties, lai kokjetas acu blisinaashanas iemanjas pilniibaa neatrofeetos.
Dazhas minuutes peec shii viedaa sprieduma iezvaniijaas telefons, un bezgaumiibas aizbildnis Sveetais Valentiins man piespeeleeja randinju ar nogarlaikojushos M - izbijushu koleegji no aizieprieksheejaas darbavietas.
Jaaatziistas, ka aizspurdzu tikties visnotalj mozhu praatu, jo M man allazhinj ir licies gana sapraatiigs un interesants viirishkjis. Gan graamatas palasiijies, gan dazhas svaigas anekdotes meedz zinaat. Vasaraa reizeem pat pukjes uzdaavina. Vaardu sakot - patiikama sabiedriiba dreegnai februaara peecpusdienai.
Mozhais praats mani nepameta arii peec "Kill Bill" noskatiishanaas. Filma bija tieshi taada, kaadu biju gaidiijusi. Kjikjinaaju, kad asinju struuklas kaa pulverizatori noshljaaca sienas, juusmiigi dvesu, kad Tuurmane ar Lusiju Liu graciozi zobenojaas pa sniegaino pastkartes ainavu, un jutu, kaa manaa zemapzinjaa apraktaa amazone staipa mietpilsoniskaas iereedniites nosaiteetaas lociitavas.:)
Spriganums pamazaam izgaisa Dickens'aa. Alus bija dranjkjiigs. Saarteni, brilljaini sveshzemju onkulji teergaleeja angliski un kaariigi blenza uz manaam kruutiim, kad spraucos cauri vinju veidotajai biezhnjai, lai aizietu uz tualeti. M leeni, bet meerkjtieciiigi dzeera vienu shnjabiiti peec otra, tureeja manu roku un ik pa briidim saaka teikumu ar: "Kad cilveeks nodziivojis jau tik ilgi kaa es..." Nenotureejos un aizraadiiju, ka paziistu arii dazhus cilveekus, kas paarsniegushi 43 gadu vecumu... un juutas tiiri labi, pat mumifikaacija vinjiem nav nepiecieshama.
- Jaa, - vinjsh atteica, izdzerdams kaarteejo shnjabiiti, - tu proti visaa atrast arii ko jautru. Ar tevi ir labi un vienkaarshi. Nekad neesmu vareejis saprast, kaapeec tik gliita un aspraatiiga sieviete ir tik bezceriigi vientulja.
- Es? - apmulsusi paarjautaaju. - Kaapeec tev liekas, ka es esmu vientulja? Un kas taa veel par sasodiitu bezceriibu, kuru tu piesauc?
- Ja tu nebuutu bezceriigi vientulja, - vinjsh pasludinaaja, aizdegdams cigareti, - tu tagad neseedeetu dranjkjiigaa krogaa ar vecu, kashkjiigu sakaarni.
Peec iisa briitinja atradu vinja teiktajaa kaadu racionalitaates drusku un izleemu, ka man tieshaam nav motivaacijas turpinaat seedeet dranjkjiigaa krogaa ar vecu, kashkjiigu sakaarni, kuraa nieka triju gadu laikaa paarveerties mans kaadreiz tik sharmantais koleegjis. M pavadiija mani liidz maajaam un, kad es pie aardurviim atvadiijos, paarsteigti iepleta acis.
- Tu tieshaam man nepiedaavaasi pat tasi kafijas?
- Atvaino, - es pasmaidiiju, cenzdamaas izskatiities tik nesapiikusi, cik nu vien speeju, - man maajaas ir saglabaajusies tikai kakju bariiba, kuru es tev neuzdroshinos piedaavaat.
- Tu taa vienkaarshi mani pusnaktii atstaaj uz ielas?
- Ja es gadiijumaa biju soliijusies tevi novannot un nodziedaat shuupuljdziesminju, aizmirsti to, biju piedzeerusies.
- Labi! - vinjsh pagriezaas un neatvadiijies aizsoljoja cildena bet apmelota brunjinieka gaitaa.
Iedzeerusi aspiriinu pagjiru profilaksei un nodomaajusi, ka vismaz tarantiiniskiie slaktinji bija kaut cik gaumiigi, iegrimu bezceriigi vientuljas, bet ar dziivi ljoti apmierinaatas sievietes cieshajaa miegaa. No taa mani iztrauceeja telefona zvans.
- Es tieshaam nebiju domaajis, ka tu mani taa vienkaarshi njemsi un pasuuutiisi!
- Ka tavu maati! - Es iereecos. - Un es savukaart nebiju domaajusi, ka peec dazhaam kopaa pavadiitaam stundaam man ir pienaakums tevi bildinaat vai vismaz izdraazt!
- Zini, - vinjsh domiigi novilka, - arii tev ir dalja taisniibas.

Izsleedzu telefonu. No riita paarliecinaajusies, ka sarunu neesmu nosapnjojusi, iededzu sveciiti un pateicos Visas Pasaules Maatei, ka piederu tai cilveeces pusei, kuras uzvediibu nosakoshie hormoni izdalaas regulaari un prognozeejami.

Bet Itaalijaa zied mimozas...:)
Powered by Sviesta Ciba