Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Apskaužu sievietes, kurām pietiek garaspēka, lai gribētu būt mājsaimnieces. Jo, kad es iedomājos, ka mana ikdiena sastāvētu no rosīšanās ar lupatiņām, sūklīšiem, birstītēm, flakoniem, aerosoliem, pulieriem un citas drazas, ko migas mēšanas trakumā esmu sapirkusi, piedevām vēl līkņājot pāris stundu dienā pie plīts, mana zosāda viegli noraso sarmainiem sviedriem.
  • pieņemu, ka tam nav nekāda sakara ar garaspēju vai gribasspēku. drīzāk ar prioriātēm. nav grūti iedomāties sievieti, gudru sievieti, kuras prioritāte ir mājas. daudz skumjāk ir, ja patiesībā viņa vēlas kaut ko pavisam citu, taču tai trūkst pārliecības saviem spēkiem, dūšas vai drosmes riskēt. tikpat skumji, ja viņa raujas melnās miesās, kāpjot pa karjeras kāpnēm, lai gan patiesībā vēlas mierīgu mājas dzīvi, taču nē - audzināšanas vai citu iemeslu dēļ viņai ir radusies pārliecība, ka mājsaimniece ir otras šķiras sieviete.
    • Jā, es izmisīgi mēģinu iedomāties sievieti, gudru, interesantu un pašapzinīgu, kura ilgstoši vada savas dienas "Bīstamo mājsaimnieču" personāžu stilā, gūdama no ta preiku un apmierinājumu. Man nesanāk - zinu, ka pašai pietrūktu spēka un gribēšanas.
      Es neironizēju - K.Čapekam bija stāsts par Bībeles Martu, kas man allaž liek nokaunēties par to, ka manī nav tās sievišķās uzpost-sakārtot-aprūpētmācēšanas.
Powered by Sviesta Ciba