Kurvjzieža kontemplācijas

Atkal viirieshi - ko tu padariisi!:)

Krāšņais Kurvjziedis

Atkal viirieshi - ko tu padariisi!:)

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Kauchu ar esam nonaakushi pie kalendaara lielaakaas nejedziibas – februaara – sliekshnja, mani hormoni shkjietas atkal mazliet pavasariigi sarosiijushies.
Un domas atkal pashas no sevis aizkliist pie taa, ko septembrii ar sparu apcereeju - pie sapraata braaljiem viirieshiem.
Nu, un taatad – Mundus Masculinus IV

Kategorija Nr. 6 – Boheemiskie Viirieshi


Lielaakaa dalja shiis kategorijas viirieshu ir dazhnedazhaadu t.s. radosho profesiju un vides “ap maakslu” paarstaavji. Ieskaitot ilggadeejus LMA neveiksmiigus reflektantus un literaatu dinastiju atvases, kas agraa jauniibaa publiceejushi dazhus dzejoljus laikrakstaa “Padomju Jaunatne”. Intelekta un erudiicijas amplituuda – ljoooooti plasha. Ir gadiijies sastapt gan indiviidus, ar kuriem parunaajot 10 minuutes, guusti paardomu vielu laika posmam no 2 nedeeljaam liidz pat teju ne visam atlikushajam muuzham, gan taadus, kuriem gribeejies tikai bikli uzsmaidiit un luugt: “Esi jauks un klusee – tas, iespeejams, ir vieniigais, kas Tev padodas tiiri labi.” Tas pats sakaams arii par talantu un raksturu – ljoti neviendabiiga pasuga.
Vienojoshaas paziimes, kas ljauj shos iipatnjus apkopot vienaa kategorijaa, ir pretenzijas uz radosha un interesanta cilveeka statusu, vairaak vai mazaak veiksmiigi sublimeeta kompleksu bukjete, periodiska viideeshana pasaakumos, par kuriem raksta aviizhu t.s. “kultuuras pielikumos”, nesagraujama paarlieciiba:”Pasaule mani nenoveertee!”, dramatiski labila psihe, kaa arii dziivesveids, kuru manas maaminjas koleegjes – pensioneetas skolotaajas – meedz deeveet par “meereni izlaidiigu”.
Komunikaacijaa ar sievieteem BV meedz mikseet divus uzvediibas modeljus – uz vulgaritaates robezhas ne vienmeer nobalanseejoshu frivolitaati, ko caurauzh reizeem pajeeli, reizeem vienkaarshi shovinistiski jocinji, un donzhuaanisku galantumu. Nav jaabriinaas, ja viens un tas pats indiviids gauzhi maz atshkjiriigaas reibuma pakaapees veershas pie tevis ar nepaarprotami tieshu un publisku: “Sauliit, es gribu tevi izdraazt, veelams, sheit un tagad” vai arii kriit celjos, ar veerieniigu zhestu uzdaavina kleepi aarkaartiigi skaistu un daargu orhideju un apsola tieshi tev veltiit savu naakamo skanjdarbu. Vai dzejoli. Vai ko citu, kas liek zem tavaam laapstinjaam glaimojoshi iekniesties muuzisku spaarninju aizmetnjiem. Vizuaalo maakslu paarstaavji nereti luudz tevi pagriezt galvu kaadaa noteiktaa lenjkjii un murmina kaut ko liidziigu: “Jaa, jaa, mazliet vairaak sarkanaa/bruunaa/zilaa, tad buutu iists Modiljani/Karavadzho/Shagaals.” Pateicoties vienam taadam, es, piemeeram, zinu, ka man ir perfekti griekjisks profils. Un lepojos ar to, kad nekaa cita prieciiga nav.
BV nenoliedzami pozitiivaa ieziime ir vinju speeja nodroshinaat kaudziiti gana spilgtu un romantisku atminju, kas reizumis var buut ljoti iedvesmojoshas. Protams, jaareekjinaas, ar cenu. Viirietis, kursh ar savaam asiniim glezno uz tavaam kruutiim kaut ko, kas esot hieroglifs ar noziimi “Manas Sirds Paveelniece” peec divaam dienaam var piezvaniit un informeet, ka visas sievietes ir maukas, nesniedzot siikaakus paskaidrojumus par tavu saistiibu ar shii fakta konstataaciju. Viirietis, kursh no rozhu pumpuriem saliks tavu vaardu kaa tacinju celjaa no vinja vannas istabas uz guljamistabu, nosauks tevi par neiejuutiigu, egoistisku, stervozu radiijumu, kad, uzmodinaata puschetros darbadienas riitaa, atteiksies ieseesties taksii un “atbraukt mazliet parunaaties un pamiileeties”. BV vienmeer pieprasa absoluutu briiviibu, tachu kljuust sasodiiti nervozs un iipashniecisks, ja tu vinjam pieshkjirtaas tiesiibas sadomaa izmantot pati. Vinjsh neviltoti apjuusmos tavu praatu un luugs kaa lietprateejai noverteet ikkatru vinja garadarbu, tachu mirklii, kad buusi neuzmaniigi izmetusi kaadu pieziimi, ko, ljoti sasprindzinoties, vareetu interpreteet kaa vinjam adreseetu kritiku, uzzinaasi, ka ne gaumes, ne sajeegas tev nekad nav bijis un nebuus.
BV iepaziishana ir neatnjemams iniciaacijas elements meiteneem, ko [info] nodeeveejis par digimoniem. Tas ir vienlaikus izgliitojoshs, nervu sisteemu noruudoshs un vajadziigu pazinju loku paplashinoshs process. Iemiileeshanaas gadiijumaa var izveersties ljoti traumatiski, taapeec jaaieveero maksimaala emocionaalaa droshiiba. Ieceres kljuut par Muuzhiigo Muuzu vai Lielo Miilu jaalikvidee pashaa iediiglii, bez mazaakaas zheelastiibas. Preteejaa gadiijumaa skaisto atminju albumu naaksies neglaabjami sakjeeziit ar ljoti beediigaam vai nozheelojami saajaam epizodeem.
Ilgstosha kopdziive ar BV vareetu buut iespeejama sameeraa izgliitotai, psihiski ljoti stabilai un chaklai maajsaimniecei pec aicinaajuma vai arii gana aukstasiniigai stervai, kura speej nodroshinaat sev neskartu personisko telpu.
  • ::))
    Man domāt BV visai bieži ir apkrāvušies ar visai pamatīgu devu nesublimētu kompleksu, kurus vienmēr ņipri noliedz, tomēr tieši tāpēc tik sāpīgi iespringst, ja mūza runā pretī, kur nu vēl - atļaujas neuzmanīgu kritiku. Varbūt tādēļ, ka daļa no viņiem, pie tam visai liela, nav pārāk bagāti?
    Varbūt vienkārši neesmu sastapusi īstos.
    Ak, un iteresants tipiņš mēdz būt BV, kurš strādā, piemēram, bankā. labi pelna un filosofē par to, ka dzīves mērķis ir nobraukt ar sniegadēli no ~Everesta..
  • Hm, grieķisks profils. Tev tātad ir garš deguns, ja? :)
  • Parakstos apakšā ar visām četrām. Tā viš ir.
  • ā!
    vairāk nekā jā ;)
  • (Anonīms)
    Galotne ir "um", tb masculinum. :)
    • Re:

      Tad, kad ieprieksheejaas nodaljaas biju sarakstiijusi ar "-um", kaads vieds cibinjsh man teica, ka pareizi ir ar "-us"...
      Ij, kam lai es tagad ticu?
      Taa iet nabaga duraam, kas no fakultatiivajaam latiinju valodas nodarbiibaam peec 2 meen. atteicaas.:((((
  • :)))
  • (Anonīms)
    leidī, jū ā māvelos!
    klukucis anonīms
  • Vienu tamlīdzīgu esmu sastapusi.
    Piekrītu par to, ka vislabāk ar šādu var sadzīvot, ja viņa izteicienus pilnīgi neņem pierē-ne tos-es iešu ar Tevi līdz galam, ne tuvāko dienu-ar pilnīgi pretēju nozīmi.Pofigisms (kopjams, nemitīgi atjaunojams) + personīgie enerģijas avoti un plašs paziņu loks (jo viņa kompānija ir neprognozējama),mājsaimnieces prasmes un dzelzs iekšas-spēja paraut deķīti arī uz savu pusi un izcīnīt pašas spēkiem kādu kvadrātmetru drošības sajūtas šai saulē (ko šamais piedāvāt nespēj, tiesa, arī rutīnu par laimi ne.) Par Lielo Mīlu-dažreiz viņi vajā visu mūžu. Prot uzost brīdi, kad kārtējo reizi tiek iznīcināta cerība uz mūžīgu kopā būšanu,-tad ir klāt kā likts.:)
    Jā, pasmējos. Noderēs pārlasīt pofigisma pūķīša pabarošanai.:))
  • aktierus nepieminēji.lai gan viņi visi - nodegušu teātru aktieri.

    nepatīk man šitie Dostojevska vīrieši, nepatīk...nez kāpēc tikai ja gadās tad tikai tādi... tāpēc vaarbūt labāk vispār tālāk. kaut kāds neirotisks pazudinošs valdzinājums,nezinu, es jūs mīlu un ienīstu, ja es jūs apprecētu, tad pēc nedēļas nogalinātu, tikai viens jūsu vārds un manai dzīvei tiks atdota jēga, stāvēšu sniegā uz ceļiem kamēr jūs man piedosiet (vakar skatījos Dostojevksa "idiotu" :))... un kad pāriet, tad viss pretējos vārtos
Powered by Sviesta Ciba