Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vakar, laizot bērnības traumu atstātās rētas, dzirdēju frāzi: "Vecāku uzdevums bija dot mums dzīvību. Viss pārējais ir bonuss." Sasodīti eksaltēti, bet patiesi.
  • Es tagad neākstos, man tiešām nav ne mazākā priekšstata, ko Tu varētu būt domājusi ar šo vārdkopu.
    • [info]
      viena no cilvēku atšķirībām no dzīvniekiem ir tā, ka par saviem mazuļiem tie rūpējas ievērojami ilgāku laiku kā vairums dzīvnieku sugu. turkāt rūpējas ne tikai par fizisko attīstibu, bet arī garīgo. var jau piesaukt gadījumus par mātēm/vecākiem, kuri šo uz sevi neattiecina, bet tie, gribētos ticēt, ir sliktākie piemēri no sliktākajiem
      • Es zinu, ka viena no mūsu kultūras iezīmēm ir vecāku rūpju glorifikācija, bet visur un vienmēr tas tā nebūt nav un nav bijis.
        • [info]
          kam nu glorifikācija, kam norma
          • Nuja, nuja. mūsdienu rietumniekam norma ir uzskatīt vecāku rūpes par svētu pienākumu, līdz atvase sasniedz pilngadību.
            Bet tā nav sugai raksturīga iezīme.:)
            • [info]
              nezinu, krii, man liekas, ka nevajag tik traki vicināties ar tiem smagajiem vārdiem kā svēti, glorificēt un tamlīdzīgi. Tu taču nevari apstrīdēt, ka mēnesi veca bērna un kaķēna tādā pašā vecumā eksistence ir atkarīga no stipri atšķirīgiem apstākļiem. Turklāt, ja mēs gribam norādīt uz rietumu kultūras trūkumiem, tad derētu piebilst, ka rūpes par bērnu nenozīmē spēļu lācīti vai zoloģisko dārzu. Arī ne rietumu kultūrās par būtisku pienākumu tiek uzskatīta iniciācija.
              • Bet mazuļa/jaunuļa aprūpe līdz iniciācijai un iniciācija nebūt ne vienmēr ir vecāku, ļoti bieži tā ir kopienas kolektīvā atbildība.
                Un man nav nekāda īgnuma pret Rietumu kultūru, kurā esmu ļoti labi adaptējusies un tās aizspriedumiem/pirmsspriedumiem savu domāšanu pielāgojusi. Man tikai reizēm gibas ieraudzīt lietu citas šķautnes.
                • [info]
                  jau kādu komentārus atpakaļ, sapratu, ka lūkojos nepareizā virzienā, proti, neesmu izpratusi Tavu domu. Tu runā par bioloģisko vecāku neobligāto lomu cilvēkbērna izaugsmē. Protams, jāpiekrīt. Tikai man, ar to ciešo saikni, kāda ir ar manu ģimeni, ir grūti iedomāties, ka pasaules atklājēji nav vecāki. my mistake
Powered by Sviesta Ciba