Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Teoloģija vai sociālais darbs?
Ja Tu būtu viegla vītuma skarta sieviete ar nerealizētu mātes instinktu, kas draud potenciāli pārvērsties Mātes Terēzes kompleksā - kuru no šīm studiju programmām Tu izvēlētos?
  • Tajaa jau viss saals. Teologjija kaa jau juus noteikti saprotat it kaa tulkojas "Dieva Zinaashanas", tobish kaa citas "logjijas" - zinaashanas PAR attieciigo priekshmetu.
    Tachu ar toelogjiju ir kaazuss... ja zinaashanas par Dievu naak no pasha cilveeka (kaa tu saki - agnostikja darbiibas rezultaats), tad taa ir nevis Teologjija bet Antropologjija :) Jo tu uzzini nevis kaut ko par Dievu, bet ko cilveeki domaa par Dievu. Savukaart lai kaut ko uzzinaatu par Dievu, tad bez Atklaasmes nekas nesanaaks, jo Teologjijas priekshmets ir Dievs, un bez pasha Dieva iniciatiivas kaa jau teicu - Antropoliogjija, Psihologjija, Psihoanaliize, Kultuuras Veesture... dajebkas tikai ne Teologjija!
    • A bet informaaciju par Dievu satvert ticiibaa, nevis experimentu rezultaataa! Taatad bottomline ir - bez ticiibas tu vari apguut dajebko iznjemot teologjiju!
      • Stingri ņemot, pēc analoģijas - fizika ir nevis zinātne par dabu, bet gan zinātne par cilvēku pieņēmumiem par dabu, vai ne?;)
        • Varu 4o reizi atkaarot, teologjija nepeeta cilveeku priekshstatus par Dievu, to manupraat Antropologjija dara. Taakaa taava analogjija ir starp fiziku un antropologjiju. Teologjija ir maaciiba par Dievu un Teologjiju maaca Dievs, kaameer shito nesapratiisi, labaak sociaalo darbu apguusti - vairaak jeegas buus :)
          • No Tevis teiktā man nostiprinās iespaids, ka teoloģija pēta teologu priekšstatus par Dievu.:)
            Joks, protams.
            Bet ja nopietni - mistiskā pieredze un visādu veidu atklāsmes pirmkārt neizslēdz agnosticismu, otrkārt, pašas ir teologu diskusiju objekts, treškārt, būdamas absolūti individuālas nevar tikt pieskaitītas zinātnes metodēm.
            Un visbeidzot - lūdzu, nerunā ar mani kā ar primitīvu svētdienas skolas audzēkni, tas ir drusku aizvainojoši.
            • Vispaar jau garaam visos punktos, bet nu labi, shitaa teema jaabiida pie teejas nevis forumaa... a to kaa redzu tu jau saac manam textam piedomaat intonaaciju! :)
    • Neapvainojies, taču man Aizdomas, ka jēdzienu "teoloģija" Tu izproti absolūti savādāk, nekā tas skaidrots svešvārdu vārdnīcā, aber šāds "antropoloģijas" interpretējums arī pašiem antropologiem būtu kas jauns. ;)
Powered by Sviesta Ciba