Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Starptautiskā Sabiedrība (nekad neesmu zinājusi, kas tā tāda, taču gara acīm redzu garu soliņu, uz kura sasēdušas tantītes dažādu etnosu tautastērpos un bariņš dienvvidniecisku večuku)ir pamatoti satraukta, ka kodolbruņojums varētu būt tādai valstij, resp., Irānai, kura izteikusi draudus citai valstij.
Starptautiskajai Sabiedrībai, lai kas tā arī nebūtu, ir pamatots miers un pofigs attiecībā uz bruņojumu, kas atrodas tādas valsts rīcībā, kura regulāri izsaka draudus tai pašai Irānai.

Es, protams, zinu, ka mans antiamerikāniskums ir plebejisks un kaunos par to.
  • Lūgtum man parādīt ANO DP lēmumu, kas deleģē dažas dalībvalstis iebrukt Irākā (pirms šis iebrukums notika - post factum nācās atzīt, ka viss noticis, uzvarētājus netiesā, un nu jāpieņem spēles noteikumus ij jāpiedalās "atjaunotnē").
    • Demagoģija

      Pag, pag, varbūt bez demagoģijas? Viens te kaut ko runāja par "ievērojami lielākā daļa pasaules valstu" (mērāms lielums!), bet pierādījumus nerod pat ne par 2/3.
      • 1) Pieņemu, ka pasaulē ir aptuveni kādas 150 valstis (precīzu skaitli neatceros). Ja no tām 25 ir par, bet 125 ir pret (vienas skaļi protestējot, citas norobežojoties), tad var visnotaļ droši runāt par to, ka lielākā daļa neatbalstīja.
        2) Saskaņā ar ANO statūtiem, viena valsts vai valstu grupa likumīgi var uzbrukt tikai vienā gadījumā: ja šo lomu deleģējusi ANO. Jebkurš neakceptēts cits uzbrukums ir starptautisko tiesību pārkāpums, tb noziedzīga rīcība.
        • Ja es neesmu izteicies par Kioto protokolu, tas nenozīmē ne to, ka esmu par to, ne arī to, ka esmu pret to :)
        • 193 būtu precīzāk. Ka principu "kas nav ar mums, ir pret mums" drīzāk lieto Onslovs, ne Bušs, Petrovičs jau paguva norādīt. Ja reiz Onslovs ievērojamu vairākumu definē par 125/150=5/6 (žetons par drosmi), arvien gaidu ziņas par vienotu 160 valstu viedokli "pret").
          Pēc ANO statūtiem, var uzbrukt arī pašaizsardzības nolūkā.
          • ASV uzbruuk Iraakai pashaizsardziibas noluukos :-DDDDDDDDDDD
          • Nu re - katrs min savu skaitli, taču man aizdomas, ka ir pilnīgi vienalga - 25/225, vai 25/168 - proporcija redzama neapbruņotu aci.

            Uzbrukums kā aizsardzība - cool skan. Līdz šim pašaizsardzības nolūkos visi ir aizsargājušies. :))))
            • Ja, piemēram, 25 ir "par", tas nenozīmē, ka 170 ir "pret". Tikpat droši varu apgalvot, ka 100 ir "pie kājas", bet 50 - "neteikšu".
        • pasaulee ir ~ 250 valstu (FIVB, starptautiskaa volejbola federaacija, lepojaas ar kaut kaadaam 215 daliibvalstiim veel 80o beigaas, tb pirms visiem zinaamajiem notikumiem), bet ideju jau tas nemaina
Powered by Sviesta Ciba