Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Starptautiskā Sabiedrība (nekad neesmu zinājusi, kas tā tāda, taču gara acīm redzu garu soliņu, uz kura sasēdušas tantītes dažādu etnosu tautastērpos un bariņš dienvvidniecisku večuku)ir pamatoti satraukta, ka kodolbruņojums varētu būt tādai valstij, resp., Irānai, kura izteikusi draudus citai valstij.
Starptautiskajai Sabiedrībai, lai kas tā arī nebūtu, ir pamatots miers un pofigs attiecībā uz bruņojumu, kas atrodas tādas valsts rīcībā, kura regulāri izsaka draudus tai pašai Irānai.

Es, protams, zinu, ka mans antiamerikāniskums ir plebejisks un kaunos par to.
  • Te nu Tev nav taisnība. Imho antiamerikānisms nebūt nav plebejisks; gluži otrādi, Eiropā tas, šķiet, ir sevi-par-intelektuālām/inteliģentām-uzskatošu aprindu "jājamzirdziņš". Un dažās citās vietās - visus sabiedrības slāņus aptverošs.
    • Raugi, domāt tā, kā domā vairums sabiedrības, nekādi nevar būt smalki.:)

      Es zinu, ka pūlim nevar būt taisnība, un mēģinu saprast, kas ir tas, ko es neesmu pamanījusi. Taču man neizdodas.

      Un pretenzijas uz intelektuālismu, manuprāt, jau pasen nav saistāmas ar antiamerikāniskumu, jo antiamerikāniskums ir kļuvis par tādu visas tautas lietu, no kuras normāls snobs cenšas turēties pa gabalu, piesaucot vismaz Ezru Paundu, ja neko vairāk...:)
      • Starptautiskās attiecības ir izvēle starp dažādiem ļaunumiem. Latvijas gadījumā draudzība ar stipru, neizolacionistisku ASV ir mazākais ļaunums. Tas arī, visticamāk, ir tas, ko neesi pamanījusi; kopā ar ilūziju par to, ka politika ir ētiska padarīšana.

        Savukārt Krievija ir viens no faktoriem, kas spēj apdraudēt Latvijas kā valsts pastāvēšanu.
        Pirmā brīvvalsts noturējās 20 gadus. Mums aiz muguras ir 15, un pulkstenis tikšķ.
        • Pasarg Lielā Pasaules Māte, kad gan es būtu es teikusi, ka uzskatu politiku par ētisku padarīšanu!:)
          Es te ne par to, ka vienmēr izdevīgāk ir draudzēties ar visstiprāko no draņķiem, es drīzāk par to, ka ir taču jābūt kādam smalkākam ideoloģiskajam pamatojumam, kuru es, muļķe, nez kāpēc neesmu pamanījusi.:)
        • Tā jau viss pareizi.
          Savādi tik, ka neviens to, mazāko no ļaunumiem, nepiemin. Tā vietā, kā izbadējušies beduīni tuksnesī, nosēdušies notiesāt vakariņās pagājušās nedēļas zeķes kamieļa kakas vietā, iztaisās par baigās delikateses baudītājiem. ;)
Powered by Sviesta Ciba