Kurvjzieža kontemplācijas

Sveetki, ziniet, vientuliiba un taa...

Krāšņais Kurvjziedis

Sveetki, ziniet, vientuliiba un taa...

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Taa kaa tuvojoshies ZSv jo daudziem cibinjiem ir aktualizeejushi vientuliibas bailes, es arii iegrimu paardomaas par sveetkiem un TO - bailes izraisosho.
Man divas reizes muuzhaa ir gadiijies palikt sveetkos vienai. Abas reizes tie bija Jaanji.
Pirmoreiz es biju spiitiiga 14gadiiga skukje, kas, apvainojusies uz gjimeni par saznezko, vienkaarshi neaizbrauca visiem liidzi. Seedeeju maajaas spiitiiga un dusmiiga, desmitos aizgaaju guleet, trijos pamodos, piegaaju pie loga. Ausa gaisma. Es nopuutos. Un noleemu vairs nekad taa nedariit. Tas ir - nepalikt sveetkos viena.
Tomeer otraa reize pienaaca. Biju jau liela un lepna. Vairaakas reizes man ljaudis bija apjautaajushies, ko es dariishu Jaanjos un es biju paraustiijusi plecus un atteikusi, ka gan jau kaut kur liiksmoshu. pashai organizeet kaadu pasaakumu neienaaca praataa, jo VIENMEER TACHU MANI KAADS KAUT KUR IELUUDZ.
23.juunija riitaa atjeedzos, ka neviens mani nekur nav uzaicinaajis. Paspeeju maatei paluugt vasarniicas atsleegu, pirms vinja aizbrauca uz kaadu tur zaljumballi, pirms tam man liiksmi uzchivinaadama: "Izpriecaajies labi, zakjiit!" Man pietruuka drosmes atziities, ka mani vakara plaani ir gana neskaidri, un es tikai noslepumaini smaidiiju.
Ap pieciem peecpusdienaa saaka pienaakt SMS no dazhnedazhaadiem pazinjaam un draugiem. Daudz smiekliigu pantinju un noveeleejumu labi izpriecaaties. Kaadu briidi izklaideejos, paarsuutiidama no vienas grupinjas sanjemtos pantinjus citaam. Telefons grasiijaas izlaadeeties. Panjeemusi liidzi laadeetaaju, iepirku RIMI dazhas viegli alkoholisko kokteilju blashkjiites un devos uz vilcienu. Lai brauktu uz maamuljas vasarniicu. Tur vismaz ir papardes. Kaut arii daarzaa. Bet vienalga var uzziedeet. Varbuut. Vilcienaa biju jau izleemusi atteikties no lepnuma un uzprasiities ciemos pie kaada no tiem draugiem, kas liiksmo tuvumaa. Meegjinaaju zvaniit. Telefons breeca par paarslogotu tiiklu un ne ar vienu nesavienoja. Pa laikam pienaaca miiljas iiszinjas. Lasiiju un domaaju, ka cilveeki, kuri taas rakstiijushi, droshi vien tachu juut pret mani simpaatijas un nebuutu gribeejushi man noveeleet sveetkos buut vienai. Tas ljaava uztureet sameeraa labu omu.
Maamuljas vasarniicaa saspraudu lielaas keramikas vaazees paparzhu lapas un piilaadzhu zarus - neviens ozols muusu pagalmaa neaug, - izdzeeru pirmo dzhintonika blashkjiiti, paklausiijos Latvijas Radio skandeetaas liigodziesmas, nokratiiju uzmaaciigu shermuli un saaku domaat, ko dariit taalaak. Izdomaaju, ka sveetkos vienas meedz buut tikai absoluuti luuzeriskas vecmeitas, kuras neviens nemiil, taapeec es nedriikstu shajaa faktaa nevienam atziities. Shii iemesla deelj vairs nemeegjinaashu nevienu sazvaniit, bet doshos uz Tuveejo Miestu un mekleeshu piedziivojumus.
Peec 5km nosoljoshanas nonaacu Tuveejaa Miestaa un sapratu, ka uz estraadi nevirziishos. Tur noteikti buus daudz iereibushu cieshaam draudziibas un radnieciibas saiteem vienotu kompaaniju, starp kuraam vientulja, zaljaa kleitinjaa teerpta Riigas jaunkundze ar mulsi apkaart kliistoshu skatienu izskatiisies un jutiisies kaa sveshkjermenis. Nobijos no shiis sajuutas.
Izleemu samekleet kaadu krogu. Tur varees izdzert kausu alus un tur noteikti buus kaads Viirietis-Kursh-Grib-Parunaaties. Protams, paaraak daudz iedzeeris un taapeec sastriideejies ar sievu. Vai arii baarmenis - niigrs par to, ka vinjam sveetkos jaastraadaa. Man jau no kaaju pirkstiem saaka uz augshu liist ilgas peec taa, lai ar mani kaads tagad gribeetu parunaaties.
Izraadijaas, ka miestaa visi krodzinji ir sleegti. Taadu zveeriibu kaa likt kaadam Jaanjos straadaat vieteejie nepieljaava.
Aizgaaju pie juuras un izdzeeru otru dzhintonika blashkjiiti. Saaka gribeeties eest. Noleemu atgriezties Riigaa. Visi transporta liidzeklji bija nokaveeti, ap mani pletaas caurspiidigi tumshzila Jaanjunakts un pilniiga vientuliiba. Izgaajusi uz shosejas, meegjinaaju aptureet kaadu Riigas virzienaa braucoshu mashiinu. Tie ljoti retie ljautinji, kam draugi nebija aizliegushi braukt dzeerumaa, pashaavaas man garaam virsskanjas aatrumaa, pat nemeegjinaadami apstaaties. Peec veltiigas pusstundas noleemu, ka pashapzinjai mazaak traumeejoshi buus atgriezties vasarniicaa. Atceljaa ilgojos kaut vai peec kaada slikti audzinaata jaunulja, kas man iesistu (tikai ne paaraak stipri!)un atnjemtu sominju, taadeejaadi apliecinot interesi par manu necilo vientuljo personu. Es atjaunotu bankas karti, nopirktu jaunu mobilo telefonu un man buutu bijis savs Jaanjunakts piedziivojums. Bez tam - buutu lielisks iemesls veersties kaadaas tuvaakajaas maajaas ar beedu staastu un luugumu piezvaniit policijai.
Par laimi vai nelaimi visi slikti audzinaatie jaunulji bleenjojaas kur citur un mani ignoreeja. Gaaju cauri mezham, dungodama liigodziesminjas un nezinaaju - no sirds izsmieties? Vai tomeer paraudaat? Apseedos suunaas un izdzeeru pusi no treshaas dzhintonika blashkjiites. Pretiigs tas gaazeetais sinteetiskais dranjkjis! Pat asaras apbiraas... Tajaa briidii piezvaniija maamulja, nochivinaaja, ka vinjai ejot ljoti jautri un kokjeti novaavuljoja man kaadu ieteikumu par "praatiigu uzveshanos". Nuja! Par laimi man arii kaadreiz buus seshdesmit! Cerams!
Jaa, protams, neviens piedziivojums man tonakt neuzradaas, liidz riitausmai biju sveika un neskarta atgriezusies vasarniicaa, izdzeerusi atlikusho dzhintoniku un likusies gultaa. Saulleektaa mani pamodinaaja kaarteejaa iereibushaa koleegja suutiitaa SMS. Izgaaju laukaa. Iista Jaanju rasa mirdzeeja zem kaajaam. Kaiminju gailis dziedaaja savu Lielo Jaanju Dziesmu. Pasaule, taada skaista un pashpietiekama, skatiijaas uz mani, ar mazu maakoniiti shkjelmiigi piemiegdama saulesaci. Nolauzu smarzhiigu jasmiinzarinju un pirmo reizi kopsh ieprieksheejaa vakara no sirds izsmeejos. Un cieshi apnjeemos visus turpmaakos sava muuzha gadus negaidiit, vai man kaads jautaas, ko es dariishu sveetkos.
Uz visiem naakamaas nedeeljas: "Kaa tev gaaja?" godiigi atbildeeju, ka bija ljoti jautri. No tiesas smiekliigi. Tuvaakos paskaidrojumos neielaidos.
Bet dzhinu ar toniku, kaa buusit ieveerojushi, es vairs nedzeru!
Nevienaa gadalaikaa!:)
  • :-)
  • hmm, to pēdējo recepti varētu izmēģināt šajā jaungadā, es varētu svinēt kopā ar mani, sevi un pašu. kopā 4:)
    • bīstama kombinācija .. skaties, ka tik Paša un Seva nesavāc money, un neatstāj tevi atkal vienu ... ;)

      bet vispār varētu izvirzīt tēzi: ZSV vienatne gadās retāk nekā Jāņos .. bet, ja gadās, tad tas ir nopietnāk (gribētas vienatnes neskaitās)
      • man domāt tas tāpēc, ka z-svētki tomēr ir ģimenes svētki un tā institūcija katram more or less ir, bet jaungads&jāņi ir jāsvin ar lielisku draugu kompāniju, kas pazīst viens otru jau gadiem un visiem ir brīnišķīgas un kolosālas attiecības, bet mums, intravertajiem, klusajiem cibistiem pa lielākais tiesai tādas superkompānijas nav, lūk, arī vientulība:)
  • nudien mīļi- un varbūt (tikai) vienus tādus svētkus vajag...
  • eu pastaastiet kaa var sabuut X-masaa vienatnee?
    baigi gribaas buut nekur!
    • A kaadas probleemas? Sievai pasaki, ka buusi pie miiljaakaas, miiljaakajai - ka pie sievas, bet pats seedi pie kompja un programee!
      Neba nu man Tevi jaamaaca!;)
  • (Anonīms)
    Ha.
    A man nav kur likties Jaunajā gadā.
    Un uz dzimšanās dienām pie manis vispār tauta nāk nelabprāt, jo visi jau gatavojas Jāņiem un bieži vien jau pasprukuši uz dažādām Latvijas malām sākt svinēt.
    Nerunājot nemaz par to, ka darbabiedri mani (atšķirībā no citiem kolēģiem) nekad neapsveic, jo mana dzimšanas diena gandrīz vienmēr ir brīvdiena.
    Vārdu sakot - esmu lūzeriska vecmeita, kuru neviens nemiil.

    (man kauns pat parakstīties)
    • Velkomeeta klubaa!:)
      Ai, bet buut luuzeriskai vecmeitai reizeem ir ja ne skaisti, tad interesanti!
  • (Anonīms)
    No kaa tur baidiities? Pierasta lieta tak.

    ---
    omeega
Powered by Sviesta Ciba