Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Paga, ļaudis vēl turpina trakot par to jauno gripu, kurai ir, iespējams, dažus procentus augstāka letalitāte nekā parastajai?
  • Jā, 2-3% letalitāte, Melnā nāve otrreiz Eiropā ir klāt!
    Tas, ka cilvēki burkšķ par zaudēto naudu, ja jāatceļ braucieni, ir saprotami. Nesaprotami ir turpināt uzputot ažiotāžu.
    • Neesi nu tik tuvredzīga, tas nedara godu. Šis vīruss NAV gripas paveids, par kuru būtu aptuveni prognozējams, ko tas dara ar organismu. Patiesībā vēl nav pat jēdzīgu datu par atveseļojušamies pacientiem. Ir daži ļoti bažīgi ziņojumi par to, ka atveseļotam pacientam joprojām uzrādās pozitīvas analīzes. Zināms no CT, ka tas pamatīgi bojā plaušas. Par šo vīrusu ir daudz nezināmā, un uzvesties latviski tipiskā virtuves sarunu/delfi komentāru stilā "es zinu labāk" te gan ir stulbi.
      • (Anonīms)
        Vispar kliniska gaita ir zinama gan. Var skatit, piemeram, JAMA publikaciju.
    • Melnā nāve var izpausties pavisam citādi. Piemēram, tie paši 2% var tā noslogot veselības aprūpes sistēmu, ka svaigākajiem pacientiem nav iespējams adekvāti aprūpēt komplikācijas un mirstības procents var pieaugt vairākas reizes. Arī mediķi, kuri vēl nav inficējušies, ir galīgā skaitā.

      Ak, kas gan ir 2% Latvijai, vai ne? Mūsu jau tāpat maz.
      • Varbūt izvairīšanās celt nepamatotu paniku ir viena no iespējām nepārslogot veselības sistēmu, ne? T.i., nepiesaistīt brigādi katram puņķim tikai tāpēc, ka BAIL, bet ļaut viņiem glābt vēža un infarkta pacientus?
Powered by Sviesta Ciba