Kurvjzieža kontemplācijas

Viirieshi-Kuri-Grib-Parunaaties

Krāšņais Kurvjziedis

Viirieshi-Kuri-Grib-Parunaaties

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Man gana biezhi gadaas sastapt Viirieshus-Kuri-Grib-Parunaaties. Sievieshu zhurnaali apgalvo, ka tam esot zinaams sakars ar matu kraasu - uz blondiineem viirieshi biezhaak skatoties, bet ar tumshmateem labpraataak runaajot. Taa kaa nekad neesmu bijusi blonda, saliidzinaashanas iespeeju man nav.
Viirieshus-Kuri-Grib-Parunaaties ir iespeejams sastapt uz ielas, pludmalees, autobusos - faktiski dajebkur. Viskoncentreetaak vinji spieto pamesta un vientuliiga paskata baaros vai kafejniicaas, kur man paaris reizhu gadiijies iesprukt ar vienvieniigu veelmi - kaadu stundu buut vienai. Izdzert kafiju. Vai glaazi alkoholiska dzeeriena. Padomaat par dazhaam lietaam, par kuraam man tik ljoti nav nojeegas, ka ne ar vienu pat nevaru taas apspriest.
Nuja, un shaadaa situaacijaa 9 gadiijumos no 10 paraadaas kaads Viirietis-Kursh-Grib-Parunaaties. Saakumaa vinjsh vienkaarshi seezh blakus, smeekjee, dzer alu un klusee. Tad vinjsh paintereseejas, vai mani netraucee tas, ka vinjsh smeekjee. Taa kaa es izklaidiigi papurinu galvu un turpinu domaat par Lietaam-Par-Kuraam-Man-Nav-Nojeegas, viirietis pasaka kaut ko pateiciigu un pastaasta, no cik gadu vecuma vinjsh smeekjee, ka vispaar jau vinjsh saprot, ka vajadzeetu atmest...un tad kaadu jau dzirdeetu joku...un tad kaut ko par savu absoluuti suudiigo garastaavokli...un tad kaut ko par shii garastaavoklja iemesliem...
Nee, es zinu, ka normaali taados gadiijumos ir vienaa malkaa pabeigt iesaaktaa shkjidruma glaazi, uzsmaidiit Viirietim-Kursh-Grib-Parunaaties un aiziet. Bet vairumaa gadiijumu es taa neizdaru. Man paliek viiriesha zheel, uzpeld atminjas par gadiijumiem, kad man pashai gribeejies parunaaties, vai arii - piemeeram, taalsatiksmes vilcienos - aiziet nemaz tik vienkaarshi nav iespeejams, un es ljauju viirietim runaat.
Viirieshiem aarkaartiigi patiik runaat par sevi. Iisaa laikaa es uzzinu vinja Zodiaka ziimi un to, ka vinjsh horoskopiem netic, bet, ka reiz vinjam gadiijies piedziivot kaut ko pilniigi un absoluuti neticamu un kaa tas noticis, man ir iespeeja apskatiit vinja sievas un beernu fotograafijas, uzzinaat, kaapeec sievietes nesaprot viirieshus (versijas ir tik atshkjiriigas, ka vienojoshu apkopojumu man radiit nav izdevies), noklausiities dazhas beerniibas atminjas, vienu obligaato staastinju no armijas laikiem, vismaz vienu staastu par kaadu kautinju, kuraa vinjsh ticis galaa ar ...( pretinieku skaits, svars un brunjojums ir mainiigi lielumi), vismaz vienu obligaato staastu par kaadu celjojumu un dazhas gjimenes dziives epizodes.
Ar laiku izsiikst viss - pat viirieshu runas pluudi. Shaja briidii es parasti dzeru savu otro glaazi vai tasiiti, bet viiriesha alus ir beidzies.
Tad vinjsh parasti samulst, kaadu mirkliiti apdomaajas un diezgan nepaarliecinoshi apjautaajas, vai es neveelos ar vinju pavadiit turpmaako vakaru. Kad es pasmaidu un saku:"Nee", vinjsh mazliet piesarkst un steidziigi saka: "Tu tikai neapvainojies, es to nemaz nedomaaju TAA, es negribeeju tevi aizvainot...nee, es vispaar neko nedomaaju, vienkaarshi tu labi izskaties...un seedi sheit viena...un mees te taa visu vakaru runaajam..." Es vinjam neatgaadinu, ka kopaa pavadiitajaa laikaa esmu pateikusi tikai dazhus vaardus - "Ak taa? Hmmm... Interesanti. Un kaa tas tev gadiijaas?" un SLT. Kad atvadaamies, es zinu no galvas viiriesha CV, vinja beernu vaardus un vecumu, iemeslus, kaapeec vinjsh striidas ar sievu un siiku vinja darba pienaakumu aprakstu, kaa arii peedeejaa gadaa lasiitaas literatuuras sarakstu.
Vinjsh nezina par mani neko. Vairaak kaa 9 gadiijumos no 10, vinji nepajautaa pat vaardu. Un es vinjiem taa arii palieku Tumshmate Kafejniicaa. Vai Autobusaa.
Tikai vienreiz iedomaajos - nez kursh no mums abiem sho epizodi atcereesies ilgaak?
:)
Powered by Sviesta Ciba