Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Es jau esmu teikusi, vai ne, ka no visiem stulbeņiem man visvairāk riebjas stulbeņi ar sazvērestības teorijām galvās?
Nekas, pateikšu vēlreiz.
RIEBJAS. ĻOTI.
  • oi nu sazvērestības teorija kā aksioma, tas ir emmm bēdīgi un laikam ne visai interesanti
    • Atsevišķos gadījumos - pat ļoti interesanti. Teiksim, plakanās zemes piekritēju mentālā akrobātika pretargumentu priekšā reizēm pavelk bezmaz vai uz mākslas formu. Tās iztēles dzīles, kurās šie gatavi ienirt, lai tikai saglabātu neskartu savu pamatpostulātu, ir visnotaļ iespaidīgas.
      • nu plakanzemisms laikam nav īsti sazvērestības teorija bet drīzāk reliģiska mācība/ tādas daļa, citādi jā šitai un citām reliģiskajām mācībām tāda akrobātika ir nepieciešami raksturīga, kristiešiem piemēram ``teodiceja`` saucas un vēl laikam apoloģētika.
        • Plakanzemisms ir īsta sazvērestības teorija, jo tās neatņemams elements ir pārliecība, ka institūcijas sadarbojas, lai viltotu faktus un radītu aplamus priekšstatus.
          Reliģijas ir daudz komplicētākas simbolu sistēmas, tās analizēt šajā aspektā vienkārši nav korekti.
          • ā nezināju, tb ja viņiem ir ``valdības slēpj zemes plakanumu`` tad jā konspiroloģija
            • Tā jau tieši ir tā interesantā daļa. Pamatkoncepcija, ka zemeslode īstenībā ir zemesripa vai zemeskvadrāts (jo kaut kur Bībelē pieminēti "četri zemes nostūri") jau nebūtu nekas sevišķs, bet tās teorijas, kā mistiskie, visuvarenie "viņi" slēpj šo informāciju, NASA vilto fočenes, un kā "īstenībā" darbojas satelīti, notiek debess ķermeņu kustība utml - tas ir tā vērts, lai palasītu brīvā brīdī.
              • (Anonīms)
                varbut zini paris vardos pastastit kur ir prikols valdibai slept, ka zeme ir plakana? kads ieguvums?
                • Vērā ņemama daļa plakanzemnieku savus uzskatus balsta burtiskā Bībeles tekstu interpretācijā (konkrētus saitus nelinkošu, ja ir interese, var iegūglēt "flat earth bible verses", un pāris pirmās rezultātu lapas būs attiecīgās drazas pilnas), attiecīgi, "The Valdība" ir vai ta nu sātanisti, vai vienkārši cenšas novest tautu no pareizā ceļa, slēpjot "patiesību", ka eksistē bībeliskais Dievs, jo [iemesli].

                  Tad vēl ir tie, kas šito pamato ar ekonomiskiem apsvērumiem - NASA un šiem analoģiski kantori saņem miljonus no valstu budžeta, un ja atklātos, ka zeme īstenībā ir plakana, tad šie vairs nebūtu vajadzīgi, tāpēc arī šie melo, fabricē viltus pierādījumus, utt, utml.

                  Nu, un vēl daļa tik tālu nav dadomājušies, lai kaut mēģinātu skaidrot. Viņiem pietiek ar to, ka viņi uzzinājuši "patiesību", un kritiski izvērtēt to visu pat necenšas. Apziņa "visi melo, bet es esmu no tiem izredzētajiem, kuriem zināms, kā ir īstenībā" ir spēcīga narkotika, tā izskatās.
Powered by Sviesta Ciba