Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Kas mani visvairāk mulsina tā latgaļu priestera krimināllietā - vieglums, ar kādu tiek visos plašsaziņas līdzekļos izbazūnēts aizdomās turamo vārdi. Nav jābūt juristam, lai iedomātos - eu, bet tas tiešām nemaz, nemaz nekaitēs lietas izmeklēšanai?
  • Ja pareizi atceros lasīto, tad citās valstīs šāda pieeja dzimumnoziegumiem ir pietiekoši raksturīga un doma ir, ka tieši palīdzēs lietas izmeklēšanai, jo pieteiksies vairāk cietušo. Protams, pastāv risks, ka kāds vai pat visi ir "cietušie" - kā bija lielā skandālā ASV astoņdesmitajos (?), kad bija milzīgs skandāls par seksuālo vardarbību ģimenēs, bet tas viss izrādījās fantāzijas.

    /šoreiz pat bez sarkasma, tīri fakta konstatācija
    Vainšteina lietā feministes ļoti atbalstīja publiskošanas faktu, lai arī tur iespējamais nodarījums bija nesalīdzināmi vieglāks.
    • Šī ir principiāli cita situācija. Nevis "upuris izkrata sirdi par nodarījumu, kas ir ēnas zonā starp kriminālnoziegumu un morāli šaubīgu saskarsmi ", bet gan "Ir reāla uzsākta krimināllieta, un še jums aizdomās turamais, kuram var piespēlēt gan safabricētus vainas pierādījumus, gan safabricētus attaisnojumus - atkarībā no tā, kas jūs vairāk interesē". Šobrīd varu iedomāties gan pūli, kas linčo apsūdzēto, gan pūli, kas linčo apsūdzētāju.
Powered by Sviesta Ciba