Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Starp citu, kurā brīdī nevienam nezināmais sen mirušais marginālis Gramši ir kļuvis par Visu Kreiso Ideoloģiju ikonu? Vēl pirms dažiem gadiem Latvijā gandrīz neviens viņu nebija dzirdējis un nepieminēja, izņemot dažus ļoti šauri specializējušos pētniekus.
  • Par Gramši un viņa uzskatiem esmu informēts un mans komentārs ir par tiem kultūrmarksisma bubuļa apsēstajiem, kuri viņu gatavi piesaukt priekšā un pakaļā.
    • Tieši tā, un es izklāstīju, kāpēc kultūrmarksisma bubuļa sakarā ir pamatoti piesaukt Gramši - gan pašu kultūrmarksismu kā zīmolu. Ja ne priekšā-pakaļā, tajā stāstā Gramši tiešām ir viena nozīmīga vieta starp daudzām citām.
      • Cik nu vispār var būt pamatota reālu personu piesaukšana pašu izfantazētās leģendās.
        • Vēlreiz, ideju vēsturē notiek tā, ka, ja kāds noteitkā periodā kaut ko baigi runā par eksistenci un liek to savu darbu centrā, tad atskatoties viņu iedala vēlaku laiku kategorijā "eksistenciālistos" vai "eksistenciālismā". Ja kāds noteiktā laikā saka, ka cīņa pret kapitālismu ir jāpārnes no ekonomikas un sociālās problemātikas uz kultūru, tad vēlāk, atskatoties, viņu var iedalīt plašākā virzienā ar vārdu "kultūrmarksisms". Tas nav ne slikti, ne labi, vēstures rakstīšana nodarbojas ar kategoriju un zīmolu veidošanu, tā darbojas domāšana, ja vien nevēlies visas vai vairumu klasisko historiogrāfiju saukt par izfantazētām leģendām.
Powered by Sviesta Ciba