Kurvjzieža kontemplācijas

Interesants rakstiņš

Krāšņais Kurvjziedis

Interesants rakstiņš

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
"Spriežot pēc policijas hronikas, lielais vairums prostitūcijā nodarbināto labprātāk mainītu savu arodu. 1920. gadā no 135 oficiāli reģistrētām prostitūtām 132 vēlējās sākt jaunu dzīvi. Tikai trīs no viņām („bijušās mājsaimnieces”) ar visu bija apmierinātas un neko mainīt negrasījās. Interesanti ir dati par prostitūtu iepriekšējo nodarbinātību: 35% bijušas strādnieces, 17% – šuvējas, 8% – mājkalpotājas, 4% – pārdevējas, 3% – frizieres."

https://www.riga.lv/lv/news/ka-riga-cinijas-ar-prostituciju-pirms-100-gadiem?12232#.WpztskfEXZM.twitter
  • Krievijā starp citu bija šāda tipa eksperiments - programma, kas palīdzēja "iekārtot dzīvi" (nodrošināja dzīvesvietu, iekārtoja darbā etc.) prostitūtas, kas vēlējās mainīt savu "profesiju". Projekts īsti neizdevās. Tiesa, tur bija daudz atrunu (iekārtošana darbā bija par, piem., kasierēm, kam attiecīgi sīka alga; dzīvesvieta rajonos, kas vispār ir ārpus viņu sociālajām saitēm; problēmas ar ģimenes dzīvi un "mīlestību", kas izskatījās, ka ir psihoemocionāli vissapistākā un prasītu fundamentālāku palīdzību, nekā dzīvoklis un darbs etc.)...
    • Jā, tā varētu būt.
      Galu galā - esošajai situācijai, lai cik sūdīgai, viņas jau ir adaptējušās, bet pārmaiņas nes līdzi milzīgu stresu, kura pārvarēšanai nekādu resursu nav.
  • būt par mājsaimnieci ir visgrūtāk?
    • Starp citu, tā varētu būt. Pētījumus tagad nepiemeklēšu:), bet ir gadījies lasīt, ka ļoti augsts frustrācijas līmenis, depresijas un neirožu riski krietni lielāki nekā algotu darbu strādājošām sievietēm. Kaut gan ir, protams, arī laimīgie izņēmumi.
Powered by Sviesta Ciba