Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Kā jūs domājat - kā izvērtīsies tas, kas šobrīd notiek Irānā?
  • Kā internetos klāstīja viens no onkuļiem, kura zināšanas par notiekošo reģionā ir neskaitāmas pakāpes lielākas par manējām, viens no būtiskākajiem pamatiemesliem nemieriem Sīrijā esot globālā sasilšana. Pieļauju, ka Irānā varētu būt līdzīgi.
    • :)
      • Nav nemaz tik jocīgs apgalvojums, kā sākumā varētu likties. Gluži tāpat kā Sīrijā, arī Irānā ir vesels lēvenis...hmmm...raupju, ne pārlieku labi izglītotu ļaužu, kuri rimti dzīvo pēc labākajām cilšu tradīcijām kaut kur tuksneša pamalē, pamatā iztiekot no naturālās saimniecības. Iestājas globālā sasilšana, tuksneši plešas plašumā, jau tā niecīgie ūdens resursi iznīkst un visas tās pusmežonīgās ciltis kāliem vien savelkas pilsētās, kurās jau tā ir pamatīgs bezdarba līmenis un citu sarežģījumu dēļ ne pārlieku prasmīgas pārvaldes sarežģītos apstākļos pietiek. Situācija pilsētās pamazām nokaitējas un tur jau pietiek ar slaveno dzirksteli vien.
        • Cilšu migrācija kā viens no faktoriem varētu būt visai reālistiski. Nezinu, kā šobrīd viņiem ar to iet, godīgi sakot.
          Un piedevām vēl ir simtiem zināmu un nezināmu faktoru, kuru ietekmē viena dzirkstele tiek ātri un veiksmīgi nodzēsta, bet cita nosvilina vai pusi kontinenta.
Powered by Sviesta Ciba