Kurvjzieža kontemplācijas

Sniegoto Lieldienu piezīmes

Krāšņais Kurvjziedis

Sniegoto Lieldienu piezīmes

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Es patiešām esmu tā pamuļķa beibe, kas, mācoties latīņu valodu, nejauši izsauc velnu un pārdod savu dvēseli pēc visneizdevīgākā kursa.
Nu, neko. Kaut kas jau vēl ir palicis.

Aizsnidzis pavasaris atgādina smagi slimu (vismaz ar tuberkulozi, ja ne vēzi sirgstošu) pusaudzi. Sniegs uz pumpuriem, salnā noļukušas vijolīšu ziedlapiņas izskatās kā pāragri līķa plankumi uz vēl dzīvas miesas. Ienīstu sniegu, ja tas parādās pēc pavasara ekvinokcijas. Vispār - ārpus laikaposma starp Pirmo Adventi un Meteņiem sniegs ir ne tikai nevēlams, bet riebīgs un šausminošs pēkšņa mirstīguma un ļaunu ciešanu atgādinājums.

Nekādi nespēju izdomāt, kā es varētu gaumīgi svinēt urbānas Lieldienas laikā, kad man būs daudz naudas. Pat ar Jāņiem ir vieglāk. Cieti vārītas olas lielos daudzumos tomēr nav nekāds tīkamais ēdiens, mierīgi var konkurēt ar piparkūkām un apkaltušiem vārītiem zirņiem, vai sausu ķimeņsieru. Izdomāt kādu Ļoti Tematisku alternatīvu gaļas grilēšanai un šūpolēm pagaidām arī nesanāk.
  • Man šis pavasaris vispār grūti nāk. Depresīvi.
  • Var iet Krustagājienā pēc pašas brīvi izvēlēta maršruta:)
  • Lai vai tas var patikt, vai nepatikt, bet, manuprāt, sniega epizodiska parādīšanās līdz pat maijam ir LV raksturīga un normāla lieta. Nasing spešal. Ne jau velti mums ir pat speciāls vārds sniegam vēlā pavasarī.

    Un urbānās Lieldienas ir satriecoša iespēja nesvinēt. Bet izmantot brīvdienas, lai beidzot atpūstos. Ar ko arī visus apsveicam. :)
    • Protams, protams. Arī cunami, nogruvumi un vēzis ir normālas parādības, kam cilvēki devuši vārdu. Tiesa, tas šīs parādības nepadara patīkamas un vēlamas.

      Vienmēr var kaut ko nesvinēt. Šoreiz runa bija par situāciju, kad labprāt svinētu.
      • Nu man, piemēram, sanāca izcilas Lieldienas. Koncerts, pasēdēšana klubā, nedaudz nakts baznīcā, Lieldienu zvani pusnaktī atgriežoties mājās... vajadzētu būt otrādi, sanāca šādi, un bija labi.
      • Saprotu, saprotu.

        Bet pielīdzināt cīruļputeni cunami gan ir vēriens! :)
Powered by Sviesta Ciba