Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Burbuļi, ne burbuļi, bet iemeslam ar kādu par kaut ko diskutēt tomēr jābūt cerībai uz kaut cik produktīvu domu apmaiņu, nevis formāliem retorikas vingrinājumiem, kuros pats viedoklis zaudē nozīmi.
Tāpēc nevajag diskutēt par visu un ar visiem. Ja vienīgais ieguvums no diskomforta ir tikai pats diskomforts, tad ellē viņu. Kopā ar visiem oponentiem, kopā ar demagoģiskajām manipulācijām, kopā ar nesmieklīgiem pārspīlējumiem, neprecīziem salīdzinājumiem, fundamentāli atšķirīgām platformām, emocionālu nesaturēšanu un vēlmi pakašķēties, kad īstenībā nav, ko teikt.
  • Protams, es neizslēdzu, ka ir iespējamas diskusijas arī par pedofilijas akceptēšanu un vegānisma neakceptēšanu, tikai, nu jā, tādas prasītu ļoti precīzi definēt izejas premisas un panākt vienošanos par kaut kādām pamata aksiomām un vārdu krājumu.
    • protams. bet, lai jebkāda diskusija vispār izdotos, manuprāt, primārais ir tas, lai visi iesaistītie *gribētu* par to diskutēt, nevis vienkārši lektos un izmantotu šo kā iespēju paspēlēties retorikā. it sevišķi ja pārējās iesaistītās puses par to nav informētas.
    • man ir bijušas ļoti skaistas un stiprinošas diskusijas, piem., par feminismu un homoseksualitāti ar hardcore konservatīviem kristiešiem, bet tas der tikai gadījumos, kad katra puse actually vēlas sarunu, nevis tikai dzirdēt sava viedokļa atbalsi.
Powered by Sviesta Ciba