Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Negribu lieku reizi izklausīties patētiska, bet nudien nesaprotu lēnprātību, kādā pašreizējā Teoloģijas fakultāte ļaujas saplosīties. Kā tāds jēriņš uz Tālbergu_Vanagu_Stankeviču asiņainā altāra. Noraud savā šaurā lokā sūru, akadēmisku asariņu un ļauj melnsvārčiem ar Vatikāna svētību (un kas nav mazsvarīgi - valsts piķi) plosīties tālāk, kamēr no akadēmiskas reliģiju pētniecības Latvijā nekā nebūs palicis.
  • 1) sitie kriteriji nav tikai manai zinatnei, bet zinatnei kopumaa
    2) bet pilnigi piekritu, ka var but iznemumi - bet tad kadi kriteriji ir teologijaa ? kaa atskirt spozu teologu no viduveja un no vaaja ? kur var redzet to vinja darbu ? vai tie ir citi zurnaali, kas nav scopus vai teiksim gramatas ? kaa vini vispaar dara citiem zinaamu par svau eksistenci ?
    3) kapec ir tadi zurnali kaa Journal of Theological Studies / Harward Theological Review /Theological studies ? paskatijos - viniem arii ir most read/ most cited articles, IF utt
    4) apskatijos tos autorus, kas publicee Journal of Theological studies - viniem ir gan normals publikaciju rekords/ citejamiba scopusaa
    • Jā, ir kas raksta monogrāfijas, ir kas publicējas žurnālos. Liela nozīme, ir kuros žurnālos kurš publicēsies, jo, atšķirībā no, piem., bioloģijas, nozīme ir arī konfesionālai piederībai vai filozofiskai tradīcijai.
      Piedod, es negribēju Tev uzbraukt. Tāda pati neizpratne ir vairumam dabaszinātņu pārstāvju, reizēm šķiet, ka dzīvo pilnīgi paralēlā visumā.
      • paldies un taa, bet isti atbildi neredzu: ok, publicee monografijas, nepublicee rakstus ? tas varetu but iemesls, bet vai tiesaam ta ir ?
        jautajums, ja 5 petnieki pretendee uz vienu vietu, ka vinus izvertee, vai tomer ne pec publikacijam un citejamibas ?
        • Kur pretendē? Latvijā? Vatikānā? Lēvenes katoļu universitātē? Kādā no protestantu akadēmijām?
          Tā ir arī man visai pasveša joma, tomēr es saprotu, ka atbildes visos šajos gadījumos būs atšķirīgas.
          • universitates / institutaa/ petijumu centraa - visur kur nodarbojas ar petnieciibu !

            http://www.nottingham.ac.uk/theology/research/centres.aspx
            • Par konkrēto centru varbūt jautā viņiem pašiem - nevis man, no teoloģijas diezgan tālu stāvošam cilvēkam.
              Kas attiecas uz konfesionālajām augstskolām, tur kritēriji var būt arī publicēšanās šauri specifiskos konfesionālos izdevumos, kuri scopusā nenokļūst. Tāpat var būt arī reģionāla specifika (piem., Latvijas vecticībnieku kopienas pastorālais darbs u.c.), kas neinteresē starptautiskos žurnālus. Kad satiksi S., viņa tev varēs paskaidrot vairāk.
              Katrā ziņā - mehāniski pārcelt vienas nozares kritērijus uz citu ir drusku naivi.
              Neesmu īpaši bruņota ar argumentiem par mūsu TF, kurā neesmu mācījusies, bet zinu, kādas ir kopīgās problēmas visām humanitārajām zinātnēm (kas neizslēdz daudzas atsevišķas, no konkrētās specifikas izrietošas).
              Izņirgt svešas nozares mācību iestādi, nekā nezinot nedz par nozari, nedz par iestādi, arīdzan man šķiet nepareizi.
          • lēvenas katoļu universitātē no katolicisma ir tikai nosaukums. mani abi, MS un MA, ir no turienes. un, jā, viņiem ir spoža zinātniskā bāze, pētnieciskā bāze un izcils personāls. ekonomistiem viena no labākajām universitātēm eiropā un, liekas, humanitārajiem arī. un, jā, publikāciju skaits skaitās arī teologiem.
Powered by Sviesta Ciba