Kurvjzieža kontemplācijas

Ģenderideoloģija

Krāšņais Kurvjziedis

Ģenderideoloģija

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Lūk, viens jautājums, kas allažiņ nodarbina manu dīko prātu - kāpēc Latvijā (un vēl šur tur, vismaz mērenajā klimata joslā) starp alus mīļotājiem ir neproporcionāli daudz vīriešu, bet vīna dzērāju vidū vērojams sieviešu pārsvars?
Tas mums tā fizioloģiski, vai kulturēli determinēts, kā jūs domājat? Vai varbūt pat zināt?
  • Es tomēr domāju, ka tas vairāk kultūrvēsturiski izveidojies. Mani novērojumi ir tādi, ka vecākās paaudzes sievietes (manas mammas vecuma) vienmēr izvēlēsies alu, nevis vīnu. Varbūt tādēļ, ka padomju laikā normālas kvalitātes (garšīgs) alus vēl bija nopērkams, kamēr vīns pamatā bija gana štruntīgs. Es līdz ~30 gadu vecumam arī priekšroku devu alum, bet vīns manā izpratnē bija "sūCkaukāC". Bet problēma bija tajā, ka parasti visos pasākumos uz galda bija visādi saldie un pussaldie vīni (un tādi man negaršo joprojām). Bet joprojām man ļoti garšo arī alus. Un šmakovka. Un konjaks. Un viskijs. Un visādi māju uzlējumi :)
    Un no saviem novērojumiem gribētu secināt, ka latviešiem alus dzērāju vidū nebūt nav vairāk vīriešu, tā proporcija varētu būt tuvu 50/50. Lūk, ar vīniem gan varētu būt tā, ka tos dzer vairāk sievietes. Iespējams tādēļ, ka sievietēm patīk izgaršot un visādi citādi ņergāties, tb izbaudīt procesu, kamēr veči te mums vairāk tendēti uz rezultāta iegūšanu ;)
    • "Rezultātam" tak vajag vismaz 4X lielāku tilpumu alus nekā vīna.:)
      Bet par tiem padomju laikiem - mana mamma un viņas draudzenes drīzāk knakstījās ap kādiem liķieriem, vai šampanieti, par alu dominēja viedoklis "fui, kaut kas pretīgāks par jūras ūdeni". Bet no vīniem, jā, laikam pieejami bija tikai kaut kādi agdamveidīgie, un tas nu bija sīņiem, nevis kundzītēm.:)
      • No vīna varbūt nepareizs reibums :) Un pirtī arī nav dzirdēts, ka kāds dzertu vīnu .:)
        Nu ja, manas kundzītes ir no laukiem, kur vienmēr ir bijis pieejams pašbrūvētais alus. Un mājas vīns arī, jā, bet viņas (mamma, tēva māsīcas, kaimiņtantes utt.) tomēr dod priekšroku alum. Tumšajam, kas raksturīgi :)
        • O, jā - tā padomjlaiku piršu kultūra!:)
          Pašbrūvētais alus patiešām ir kaut kas ļoti atšķirīgs no rūpnieciski ražotā, cik nu man bijusi darīšana. Iespējams, ka, ja to tirgotu krogos, arī pilsētā tā dzimumproporcija būtu cita.
Powered by Sviesta Ciba