Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Es īsti nesaprotu, cik lielā mērā ir vai nav bīstami tas, kas šobrīd notiek Armēnijā, un man nepatīk, ka pie mums par to ienāk tik maz ziņu.

Man kopš 2008.gada ceļojuma un dzīvošanas armēņu ģimenēs bija palicis iespaids, ka ap 80-90% turienes iedzīvotāju ir pilnīgā Krievijas informācijas lauka ietekmē, turklāt viņi dzīvo ļoti nabadzīgi (un likumsakarīgi nīst valdību), kā arī turpina sāpīgi izjust smagās 90.gadu sekas - mūsu deviņdesmitie ir atpūta glamūrīgā kūrortā, salīdzinot ar to, kas notika tur.
  • Ja pie mums par to ienāktu vairāk ziņu, tad?
    • Tad es, iespējams, mazliet vairāk saprastu, vai tur šobrīd ir tikai regulārā pabļaustīšanās par to, ka valdība ir slikta, vai kaut kas daudz nopietnāks ar potenciālu iegūt Ukrainas Maidana vērienu.
      • http://news.liga.net/video/world/6055044-tarifnyy_maydan_v_armenii_obnovlyaetsya.htm
        • Paldies, jā, krieviski un angliski šis tas ir manāms, bet latviešu portāli nez kādēļ klusē.
          • Latviešu portāliem rit piektā brīvdiena, tas viens. Otrs - līdz Kijevai no Rīgas ir apmēram 1000km, kamēr līdz Erevānai - 3000. Attiecīgi, notikumi Erevānā ir trīs reizes mazsvarīgāki par notikumiem Kijevā vai divdesmit reizes mazsvarīgāki par notikumiem Zosēnos :))

            Un vēl - lai kas tur notiktu, armēņi ir prokremliski noskaņoti un nekas tur nemainīsies tā vienkāršā iemesla pēc, ka tikai Krievijas militārā klātbūtne nodrošina šī brīža Kalnu Karabahas un vēl šādu/tādu novadu statusu.
            • Armēņi patiešām lielākoties ir prokremliski noskaņoti, bet, kā jau tas bieži mēdz gadīties, faktori, kurus mēs nezinām, var pēkšņi izrādīties nozīmīgāki par faktoriem, kurus mēs zinām.:)
              Galu galā - Karabaha = attiecības ar Azerbaidžānu, un te jau parādās daudz vairāk spēlētāju nekā tikai Armēnija, Azerbaidžāna un Krievija...
              • Pilīgi noteikti, ka īsti neko nezinām, izņemot to, ka ar Armēnijai nav diez ko labas kaimiņattiecības ar Turciju, Azerbaidžānu un Gruziju. Tajā pašā laikā, tiešām nesaprotu, kas varētu būt tik ļoti svarīgs mums pie dajebkura notikumu pavērsiena tur. Proti, notikumi Armēnijā mūs skar apmēram tikpat daudz, cik notikumi dajebkurā no salīdzinoši attāliem un nudien mazsvarīgiem pasaules nostūriem.
                • (Anonīms)
                  Tas ir tavs mūžīgais vienšūnīga egoista ciniskais arguments. Da nekas tevi neskar, dzīvo čaulā un ok
                  • Tā viņš ir. Nav man tik plašas dvēseles, nav arī tik daudz iekšēja spēka un iespēju, lai beidzot pasaulē ieviestu mieru, kārtību, pārticību un vispārēju laimību. Šodien pat ceļmalā nobrauktu lapsu ieraudzīju un ne tikai aizgūtnēm nesāku raudāt, bet pat neizdarīju pilnīgi neko, lai šī augšāmceltos. Labi, ka pasaule balstās uz tādiem kā tu, nevis tādiem kā es, tad vismaz ir kaut kāda cerība uz kaut ko tur.
      • Ukrainas Maidana vērienu tas neiegūs, tā kā Armēnija Krieviju atbalsta ļoti, ļoti (saistībā ar Krievijas atbalstu armēņiem visu vēsturisko genocīdu etc. sakarā).
        • Jā, Armēnija lielākoties ir prokrieviska un prokremliska, taču nevarētu teikt, ka atbalsts genocīda atzīšanai būtu ekskluzīvais Krievijas trumpis. Arī Eiropa ir armēņu genocīda dēļ riskējusi diezgan jūtami bojāt attiecības ar Turciju.
          • (no subject) - [info]helvetica
            • Esot tur uz vietas, man tomēr šķita, ka tik ļoti vienkārši viss nav. Iespējams, ka, ja mums par Ukrainu būtu bijis tikpat maz informācijas, vēl 2013.gada beigās priekšstati būtu ļoti līdzīgi - arī taču atkarība no Krievijas, pārliecinoša Krievijas dominante informācijas telpā un ar Eiropu tik vien kā kusla koķetēšana.:)
              • nu, es diemžēl varu spriest tikai pēc savas subjektīvās pieredzes, bet, ukrainas gadījumā nekad nebija bijušas šaubas, ka eksistē arī diezgan ievērojama alternatīva prokrieviskajam skatījumam. Tur gan prasītos garš izvērsums par šizofrēniskajām izpausmēm ukrainas nacionālisma un krieviskās dzīvespasaules sakarā, bet kopumā Armēnija un Ukraina, manuprāt, ir nesalīdzināmi gadījumi. Tādā ziņā vēl Gruziju varētu ieviest šajā vienādojumā, īpaši, ja gribas EU kaut kur piemērīt, bet tā, nu, jā....
              • Man tomēr, esot uz vietas gan Armēnijā, gan Kalnu Karabahā, šķita, ka viss ir diezgan viennozīmīgi.

                Par Ukrainu - o_O
                • Viens no mūsu 2008.gada namatēviem bija proeiropeisks japītis, kurš runāja perfektā angļu valodā, ļoti slikti zināja krievu valodu un vairākas reizes mēnesī lidoja uz Briseli risināt politikas jautājumus. Viņš bija uzsvērti anti-krievisks savos politiskajos uzskatos, taču pieļauju, ka viņš nepārstāv visai lielu sabiedrības daļu. :)
                  Tāpat man ievērības cienīga likās tur dzirdētā atziņa, ka Armēnijas politiku lielā mērā nosaka citās valstīs - jo īpaši Eiropā un ASV dzīvojošie etniskie armēņi, kuri arī ir lielākie investori Armēnijā.
                  Bet, protams, es neuzdrošinos neko prognozēt, vai vispārinoši secināt.
                  • Par ārpus dzīmtenes dzīvojošajiem armēņiem, jā, to arī esmu dzirdējis, par visu citu - tik vien sapratu(iespējams, aplami, protams), ka ļoti sarežģīts tas Armēnijas jautājums gan reģionā, gan globāli, tā ļoti pavirši varētu savilkt kaut kādas paralēles ar Izraēlu, lai piedod man abas valstis :))
      • (Anonīms)
        "в координационной группе состоит всего 12 человек. Мы не представляем никаких политических организаций.
        .. Мы ставим перед собой решение исключительно социальных проблем и не лезем в политику. Когда к нам присоединяются, мы сразу говорим, что не будем бороться за власть."

        http://www.mk.ru/politics/2015/06/24/koordinator-mitingov-v-erevane-rasskazal-kak-protest-ustroen-iznutri.html
  • man neradās iespaids, ka viņi explicitly atbalsta Krieviju, bet viņi ir pārāk nelaimes sagrauti, lai lektos ar 'vienīgo normālo kaimiņu'. Ja salīdzina Krieviju ar azerbaidžāņiem un turkiem, kas jebkurā brīdī gatavi visiem armēņiem rīkles pārgriezt (nepārspīlējot). Es teiktu ka viņi drīzāk Krieviju nekomentē jo Dievs nemīl kad nabagi lecās, vai kāds tur bija tas teiciens. Viņi nav aizmirsuši, ka Padomju Savienība bija vienīgais veids kā izsprukt no turkiem, bet vienlaikus ir ļoti pro-armēniski nacionālisti; cilvēki kas jaunāki par 40 gadiem krieviski vispār vairs nerunā.
Powered by Sviesta Ciba