Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Mīļie cilvēki, lūdzu, lūdzu, lūdzu -
rakstiet "dispEčers", nevis "dispIčers",
"patOloģija" un "patOloganatoms", nevis "patAloģija" un "patAloganatoms",
"delEģēt" nevis "delIģēt",
"androgĪns", nevis "androgĒns" (ja runa ir par abu dzimumu pazīmēm, nevis vīrišķu izcelsmi, piemēram hormoniem).

Lūdzu, lūdzu, lūdzu! Ja necienām savu valodu, cienīsim vismaz antīkos grieķus un romiešus, kuri mums šos vārdus dāvājuši!
  • un ko darīt galdniekam?

    es kā grammar nazi pārstāvis un ne-vizuālists tomēr mazāk uztraucos par Tevis minētajiem piemēriem, jo tie nav tie populārākie vārdi, kurus skolēni varētu apgūt vispārizglītojošajā skolā, un tamdēļ ir visnotaļ piedodami, ka liela sabiedrības daļa ar vidusskolas vai profesionālo izglītību, piemēram, pavārs vai galdnieks samulsīs, ja viņam paprasīs uzrakstīt vārdu "propaganda", jo viņš to būs vien kaut kur dzirdējis, bet redzējis - nekad! (vecākas paaudzes galdnieks gan noteikti būs redzējis padomju vēstures grāmatās;) "androgīns" vispār ir augstākā pilotāža, es to zinu tikai tāpēc, ka esmu biologs, bet ko darīt ne-biologam? vai nu nelietot vai paskatīties letonikā:)

    bet "tualetes, treniņus, pidžamas un numurus" tomēr tā kā vajadzētu zināt.

    mans mīļākais sarežģītais vārds ir "inventarizācija", kas nav nekāds tur "androgīns", tomēr ir diezgan izplatīts, bet kuru bieži vien neprot uzrakstīt pat augstskolas beigušie cilvēki. biežākais manis redzētais variants ir "inverterizācija":)))

Powered by Sviesta Ciba