Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Aizvakar liktenis mani ieveda absolūti baisā vietā - Purvciema un Pļavnieku krustpunktā, kaut kur tur, starp Ilūkstes, Deglava, Ulbrokas un Dzelzavas ielām. Visādi industriālie centri, alumīnijs ar stiklu, jaunas divpadsmitstāvu mājas, mazliet tālāk - kaut kādas viegli noplukušas padomjlaika deviņstāvenes. Obligātais dzīvojamo zonu zaļums un ielas, kas līdzinās autobāņiem.
Šādi atbaidoši rajoni ir, iespējams, ikvienā mūsdienu pilsētā - esmu ko līdzīgu redzējusi gan Stambulas, gan Maskavas, gan Parīzes nomalēs. Tajos nonākot, mani pārņem spējas eksistenciālas skumjas, skaudra apziņa par cilvēka dzīves nožēlojamo dabu, atklāsme par pasaules neglītumu un nostiprinās pārliecība, ka Dieva nav, ja reiz šādu vietu esamība tiek pieļauta.
Atgriezos savā mīlīgajā, dzīvības, žūpības un mazliet šmucīgas pavasara rosmes pārņemtajā Avotu apkaimē un atviegloti uzelpoju.
  • tajos jau neviens nedzīvo :)
    • Tur cilvēki strādā, un iekšā tur noteikti ir vismaz tikpat pretīgi.:)
      • modernās mākslas muzeji no ārpuses arī mēdz būt pretīgi. bet ir arī skaisti, piem., Helsinkos
      • Ieksa ir moderni planojumi, siltinajums, laba ventilacija un autonoma siltumapgade (tas ta, vajs, bet tiesam patikams arguments, salidzibot ar centra stradniekmajam).

        Tur tuvuma ir lieliskas sporta zales (alpinismam), boulingi, biljardi, baseini, tudal bus mega parks vasaras un ziemas aktivitatem u.t.t. sabtranss lidz centram ir 15-25min. Otra virziena tada pasa attaluma upes, ezeri un karjeri, kur vasara sauloties un peldeties.

        Ir, ir tas viss monstrozi, bet no otras puses, nav ari bedu ieleja. Labas un sliktas puses, tapat ka visur citur..
Powered by Sviesta Ciba