Kurvjzieža kontemplācijas

Bija reiz puķe, bija reiz tā...I

Krāšņais Kurvjziedis

Bija reiz puķe, bija reiz tā...I

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Tad, kad meitenei ir mazliet pāri 20 un viņa ir svaigi beigusi augstskolu, iestājas neliels apjukums. Viņa joprojām ir smuka, gudra un talantīga, turklāt tam visam vēl pievienojies Diploms. Ideāls "lēdijas komplekts" jaunas skaistas dzīves sākšanai, vai ne? Nevainība jau zaudēta, bet ilūzijas vēl nē, un jaunā dāma rūpīgi spodrina kurpīšu purngalus, pie kuriem tūdaļ jākrīt sajūsmināto pielūdzēju un darba devēju pulkiem.
Bet viņi nekrīt. Viņi vārdkopu "skuķēns tikko pēc augstskolas" izrunā tikpat bezcerīgā intonācijā kā "tīri jēdzīga studentīte". Un tas nozīmē tos pašus apnikušos un nožēlojamos pienākumus - nokopēt, sazvanīt, protokolēt, uzvārīt kafiju.
Meitene turpina darīt savus studiju laikā iesāktos darbiņus - kaut kas no pedagoģijas, kaut kas no žurnālistikas. Ar to tīri labi var saskrāpēt naudiņu makaroniem un zeķubiksēm. Šad un tad sanāk aizņemties no mammas. Atdot gan ne vienmēr sanāk, citreiz viņa pati neļauj. Meitene saviebjas, ir pateicīga, paslepus aplaiza brūces izglītotās un emancipētās sievietes pašapziņai un turpina sūtīt savu CV, atsaucoties uz visneiedomājamākajiem darba piedāvajumiem, kādiem pārblīvētas teju vai visas avīzes.
Ir deviņdesmito gadu vidus, prožektoru gaismā dižojas tie, kuriem tobrīd ir pāri 30. Uzņēmumi dīgst kā sēnes, un pēc īsa laiciņa izput kā pūpēži, ne vienmēr paspējuši darbiniekiem izmaksāt visu nopelnīto algu. Daži kursabiedri veikli uzrāpjas žilbinošās karjeras virsotnēs, daži iekūņojas uz ilgstošu anabiozi bezcerīgos, pieputējušos kantorīšos. Meitene mēģina izprast cēloņsakarības, bet neatrod panākumu tiešu saikni nedz ar talantu, nedz darbaspējām. Iespējams, ka veiksmei nepieciešama drosme, bet tieši tās viņai šobrīd sāk pietrūkt. Galvenais - izsargāties no grūtniecības, meitene nodomā, mierinādama kārtējo darbu zaudējušo draudzeni, kura asarainām acīm saka: "Bet var taču būt tā, ka tests kļūdās...un ārsts sajauc analīzes, vienreiz mūžā taču kādam var tā gadīties, vai ne?" Ak, var jau, tikai nedomāju, ka šī būs tā reize, piedod, dārgā! Es tev palīdzēšu, kā varēšu, lai ko tu arī izlemtu. Un veči patiešām ir cūkas.
Dažas draudzenes dzemdē, kāds arī apprecas, daži beidz maģistrantūru, daži aizkārpījušies līdz kādai starptautiskai stipendijai un dodas gadiņu pastudēt ārzemēs - īstais ārvalstu studiju bums tikai tagad sākas. Meitene skatās uz visu šo jezgu kā caur veikala skatlogu, pa laikam domās pielaiko sev kādu no iespējām, bet vienmēr paspēj nodomāt: "ne gluži mana krāsa, ne gluži mans izmērs" un atgriezties pie darba. Un darba ir daudz, ja gribas makaroniem uzliet arī kečupu un zeķubikses vilkt nelāpītas.
Nja.
  • Nepaveicās meitenei ar laiku un vietu…
  • Es arī tā domāju, kad pabeidzu augstskolu, bet ātri aplauzos:))
  • tā tas bija gan.
    un bija tak forši vienalga, jo tie tomēr ir vēl panaivie "mazliet pāri 20", un naivai būt ir tik skaisti:)P
  • Man šķiet, ka forši būt naivai ap 20

    Es diemžēl rozā brilles daudz ātrāk pazaudēju...
  • Mjā, studenti ar ambīcijām, tas ir skaisti. Kā saka viens pasniedzējs, ne visi labie studenti māk iekārtoties arī dzīvē. Es vēl atceros tos laikus, kad pie mums nāca augstskolu beidzēji bez pieredzes, un domāja ka nu tagad viņi ir speciālisti. Protams kādam paveicās un algu maksā par papīru, bet nu vairumam tomēr par darbu. Bet kas tad beidzējam, viņu jau tik traki nedrāž, kamē šis neko nemāk, vot kad iemācīsies... A algu jau neviens negrib lielu maksāt.
  • yeah, un tad ir taadi kaa es. pseidointelekta apmaati, skolu beigushi nemaacoties, labaako pie tam. straadaa 10ajaa klasee jau darbaa un iestaadee, kur 4taa kursa studentus iisti negrib veel njemt. atalgojums.. peec 3iem meeneshiem lielaaks kaa maatei ar augstaako izgliitiibu un 20 gadu darba pieredzi, kas, protams, vinjas moraali tikai papildina.

    savos 19 gados tu jau esi paardedzis no pohujisma un nodibini savu firmu, tikai lai lielaaku gurkji vareetu visrpinaat. ha, uzrodas pat klienti.. saakumaa entuziastisks prieks par katru, bet veelaak naak apzinja, ka vinji visi ir cuukas, kapitaalistu cuukas. atnaak vecais labais pofigs.. pofigs uz visu.. darbu, klientiem, maaciibaam.. paliek tikai draugi, jautriibas un alkhols.. nekas no taa nav pazudis kopsh vidusskolas.. sarkasms valda visapkaart un visi tikai uzjautrinaas.

    baigaas viss tiek iegriezts kaa uudens podaa un nolaists tur pat.

    beigu beigaas, lai ko tu dariitu, tev sanaak. apniik un aizmirstas.

    moraale? fuck it.
Powered by Sviesta Ciba