Kurvjzieža kontemplācijas

Tagad par nopietno

Krāšņais Kurvjziedis

Tagad par nopietno

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Tas, protams, ir tikai garāmejošs novērojums, kas nevar pretendēt uz likumsakarības konstatēšanu. Iepsējams, tas ir pat maldīgs novērojums, ko ietekmē mana subjektīvā pozīcija, iespējams, tam pamatā ir selektīva uztvere utt., utjpr. Vārdu sakot, nepārmetiet man, ja kļūdos.
Tomēr jau sen man ir šķitis uzkrītoši, ka, vismaz Cibā spilgtākie patriarhālo vērtību sludinātāji ir cilvēki ar visneveiksmīgākajām privātajām dzīvēm un visizmisīgāko nespēju veidot harmoniskas attiecības ar pretējo dzimumu. Tā vien šķiet, ka smagi traumētas un ievainotas, vilšanos un pretenziju plosītas personības meklē kaut kādu fallisko stabilitāti, pie kā pieturēties.
Liberālais spārns, atļaušos to tā nosaukt, vismaz no malas izskatās emocionāli (un seksuāli) apmierinātāks, kā arī vairāk mīlēt spējīgs.
  • liberālais spārns ziņo

    sekusāli apmierināts, jā, mīlētspējīgs, skip, jo mīlestību nepraktizē un tai netic, emocionāli - ne visai, jo eksistē patriarhālais spārns, kas mēdz vērt vaļā muti.
    bet tā, protams, kaķējos :D
    • Re: liberālais spārns ziņo

      :)
      Es esmu pārlasījusies Irigaraju un man šķiet, ka mīlēt vispār var tikai no diferences feminisma pozīcijām, jo neviena cita koncepcija neparedz tik cieņaspilnu attieksmi pret Citu, un tā kā man mīlestība ir baismīgi svarīga, tā ir un paliek mana pārliecība.
  • fajt fajt fajt :)
  • oj, nu ti i zavernula ;))
    stipri daudz par šerpu :DDDD
    • Droši vien. Gan jau kaut kur ir arī laimīgie un mīlošie patriarhi ar savām padevīgajām, bet laimīgajām sievām un blakussievām, kā arī izmisušie, destruktīvie un žultainie liberāļi.
      Es tikai pieminu tos, kurus gadījies sastapt savā ceļā.
      • wot, wot, wot taisni par šito es arī saku :))
        tie liberāļi kļūst žultaini daudz biežāk nekā patriarhāļi :))
  • man ir visneveiksmígáká privātā dzīve, bet es neko nesludinu!
  • man arī tā izskatās.

    parasti gan izskatās arī vairāk uz "visai vienalga" pusi, jo tāpat netaisos ietilpt kaut kādā vienā dzimumā, kas Latvijas sabiedrībā ir norma. Kamēr nebūs pāreja uz cilvēciskajām vērtībām tā vietā, lai dalītu patriarhātā/matriarhātā, tur nav vairs par ko runāt, vai ne?

    līgo! :)
  • tas viss - sekas 18. gs. industrializācijai. Kad vajadzēja vairāk darba rokas, tai skaitā sieviešu. Pēkšņi sievietēm bija iespēja kļūt patstāvīgām utt.......utt
Powered by Sviesta Ciba