Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Palasīju Lakofu par sieviešu valodu kā "neitrālās valodas" dialektu. Piemēram, sieviešu valodā dabiski iekļaujas krāsas apzīmējums "rozīgi lillā", savukārt vīrietis tādu lietojot tikai: a)parodējot sieviešu valodu; b)tīši ignorējot stereotispisko maskulinitāti, ja viņš ir manierīgs marginālis vai gejs.
Kā ir, dārgie cibiņi? Vai jūs pamanāt sava apkārtnē rozīgi lillā lietas?
  • jo?
    • Ir pieejams kāds ilustratīvs piemērs Tavam apgalvojumam?
      Tikpat labi varētu apgalvot pretējo, jo, raugi, bijušais prezidents ir n žurnālos uzrunājis vīriešus prostatas vēža sakarā, kamēr VVF par krūts vēēzi neko nav teikusi.
      Kas attiecas uz slimību profilakses kampaņām, tur noteikti ir kāda dženderspecifika: piemēram, esmu manījusi portālos aicinājumus sievietēm "parūpēties par savu vīriešu veselību un laikus sūtīt viņus pie ārsta", bet man ļoti grūti iedomāties analogus aicinājumus vīriešiem šādi rūpēties par sievietēm; tāpat arī veselībai veltītie žurnāli tradicionāli orientējas uz sieviešu, nevis vīriešu auditoriju un iespringstot gan jau ka varētu tam atrast kādu vēsturisku utml. pamatojumu.
      Taču neko ko varētu identificēt kā vēstījumu "viens dzimumspecifisks vēzis ir vairāk/mazāk briesmīgs nekā cits" nekur neesmu pamanījusi.
Powered by Sviesta Ciba