Kurvjzieža kontemplācijas

izmisuma kliedziens valsts svētku priekšvakarā

Krāšņais Kurvjziedis

izmisuma kliedziens valsts svētku priekšvakarā

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Tas nu ir noticis. Analfabētisms pārņēmis vadošo izdevniecību produktu vākus. Šodien ieraudzīju žurnālu "Ievas Stāsti", kuram uz vāka dižojās un rotājās divos atsevišķos vārdos rakstīts "tikpat". ("Cik maksā stelles? TIK PAT, cik mašīna").
Ja šo lasa kāds no izdevniecības "Santa", lūdzu, nododiet sveicienus Dansbergas Ančas kundzei un iesakiet beidzot pieņemt darbā korektoru. Es, protams, labprātāk ieteiktu atlaist rakstīt neprotošos žurnālistus, taču baidos, ka šāda misija nav realizējama.
Kurp raugās Valsts valodas centrs? Kādēļ tas nesargā savu mazizglītoto lasītāju svētās tiesības saņemt dienišķo sēnalu devu uzrakstītu nekropļotā valodā? Kādēļ, kādēļ, kādēļ?
Kāpēc brēkāt par zemo dzimstību, ja valoda tāpat (un nevis "tā pat"!!!!!) jau ir tik piesmieta, ka maz vairs palicis, ko nākamām paaudzēm nodot?
Kāpēc visa ierēdņu armija to pieļauj?
  • ja tas nav domāts kaut mazliet ironiski, tad wow. man arī tracina stulbas kļūdas un klaja paviršība, bet es tavā vietā pažēlotu korektores, kas tagad droši vien matus plēš uz galvas, ka palaidušas garām ko tādu. vai maketētājus, kurus kāds noteikti samizojis par atstarpi.
    • Protams, tas ir mazliet ironiski.:)
      (hmm, pēdējā laikā šī piebilde, šķiet, kļūst obligāta)
      • nu zini, es tevi tā regulāri nelasu, un traku cilvēku ne mazums :)

        plēš, plēš. man gan šķiet, ka daudz lielāka un smagāka problēma ir vienkārši slikti teksti, kas ne tikai degradē cilvēku valodas izjūtu, bet arī padara viņus vienkārši stulbākus, nespējīgus spriest un just.
        • Tā gan, bet tas nav iemesls, lai pievienotu vēl rupjas pareizrakstības kļūdas.
          Pirmām kārtām tā, protams, ir redaktora atbildība - bija taču jāapskatās vāka makets, pirms laida drukāt! Maketētājs drīkst nemācēt pats savu vārdu uzrakstīt un korektors var kaut ko palaist garām, bet redaktors atbiild par visu. Un tā nav zemsvītras piezīme kādā tur 49.lappusē, vissīkākajā šriftā, tas ir lielburtains virsraksts uz vāka.
          • es neapgalvoju, ka tas nekas, ka tas ir pieļaujami. bet drukas kļūdas ir bijušas vienmēr. tas ir stulbi, bet cilvēcīgi. toties slikta, nabadzīga, pavirša valoda, nespēja veidot loģiskus teikumus un vienkārši trulums - tas nu gan ir interneta laikmeta posts (neapgalvoju, ka vainīgs ir tieši internets, vainīgi ir cilvēki, bet nevar noliegt, ka tas ir nozīmīgs faktors).

            tāda kļūda uz vāka ir līdzīga publiskam pirdienam - nepatīkami un kauns, un nebūt nav ok, bet tāpēc jau nav jācērt nost galvas. bet tas, kas vairumā gadījumu notiek aiz vākiem, gan ir nokārtošanās istabas vidū.
    • Tu domā, ka kāds kaut ko plēš vai mizo? Arvien biežāk man liekas, ka neviens vairs neko tādu nepamana.
Powered by Sviesta Ciba