Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Dzīvošana lielpilsētā ir vienmēr mazliet sušķīga un mazliet izlaidīga. Es, protams, vienmēr nedomāju par to, cik intensīvi notiek apmaiņa ar visu to cilvēku mikrofloru, kuri, nemitīgi ieelpodami un izelpodami, ieelpodami un izelpodami, paklepodami, nošķavādamies, atraugādamies un nopurkšķinādami, atkal ieelpodami un izelpodami, ieelpodami un izelpodami, ik dienu nāk man pretim un paiet garām ielās, tramvaju vagonos, trolejbusu pieturās, iestāžu gaiteņos,lielveikalu zālēs. Un jā, es pati arī eju un tik ieelpoju un izelpoju, ieelpoju un izelpoju no viņiem aizgūtās un pašas modificētās vīrusu, baktēriju un citu zinātnei mazpazīstamu sīkbūtņu populācijas, braši spietojošas ikvienā ķermeņa sekrēta lāsītē. Mēs visi esam viens liels substrāts, dārgie līdzpilsoņi, un ja dažas mikrobu tīrkultūras manā ķermenī šovakar nesvinētu līksmu uzvaru pār citām, es par to, iespējams, domātu ar daudz mazāku nepatiku, vai pat nedomātu vispār.
  • Tas, maigi izsakoties, ir viens sarežģīts veids, kā izpaust aizdomas par saaukstēšanos :))

    No otras puses, laukos parasti sanāk tuvāka mikroflora ar lopiņiem, un tas varētu būt ļaunāk, ņemot vērā SARS, "putnu gripu", HIV un visu pārējo drazu, kas laikam ir pārceļojusi uz cilvēkiem no dzīvniekiem.
    Par to smadzeņu parazītu, ko kaķi izplatot, nerunājot ;D
    • Phe, sarežģīti! Vai tad še kāds nācis vieglās dienas meklēt?:)

      Nezinu, nezinu, man kaut kā šķiet, ka vienai sugai specifisko mikrobu ir vairāk nekā tādu - īpaši pilienos ceļojošo - kuriem pofigs, kādas sugas organismā augļoties un vairoties. Taču biologi var man droši oponēt, es tikai priecāšos, ko jaunu uzzinādama.
      • Protams, tikai mocīties un čakarēties, kā jau visur šajā bēdu laukā, ko par dzīvo sauc! :D

        Neesmu biologs, taču man ir nelāgas aizdomas, ka, no vienas puses, tā tiešām ir - katrai sugai specifiskās zarazas ir daudz vairāk nekā starpsugu zarazu, jo zarazas ir sugām piemērojušās, taču, no otras puses, ja kāda zaraza mutāciju ("Mutarot miķ nado!") dēļ "pārlec" no vienas sugas uz otru, tad iespēja otrai sugai pārklāties ar kapara bļodu strauji pieaug, jo tās imūnsistēmai nav pieredzes ar šāda veida zarazām.
        • Tur Tev taisnība. Bet vēl no citas puses - risks inficēties no svešas sugas pārstāvja tomēr ir daudz mazāks, jo ar savas sugas pārstāvjiem mēs komunicējam daudz intensīvāk. Un es nerunāju pat par asinīm vai dzimumdziedzeru sekrētiem, bet arī par to, ka cits cilvēks tavai sejai mēdz uzelpot daudz biežāk nekā balodis vai mežacūka, pat, ja tu dzīvo laukos.
          • Nu, ja Tu esi cūkkopis, tad cūka Tev uzelpo tikpat bieži kā līdzcilvēks trolejbusā pilsētā :D

            Kaut gan Tev ir, protams, taisnība, pilsētniekiem saslimt risks ar visādām ziemas zarazām ir daudzkārt lielāks. Es tikai gribēju vērst uzmanību uz to, ka labāk katru ziemu pa gripai, nekā vienreiz cūku (vai kādas citas ne-savas sugas) gripa :)
            • Nu, jā. Un jebkura gripa tomēr ir labāka nekā encefalīts, malārija vai trakumsērga, pilnīgi piekrītu.:)
  • Bet būt substrātam tak ir tīri neko, taisnīgi :)
Powered by Sviesta Ciba