Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ikreiz, kad lasu [info]ezss, īsu mirklīti nožēloju, ka tomēr nestudēju bioloģiju. Vai medicīnu.
  • bet nav viegli biologam, nav

    no vienas puses, saproti dažādus procesus un lietas, piemēram, saistībā ar personīgo fizioloģiju vai diētu, kas citiem ir balta lapa, bet no otras, reizēm tas viss ļoti traucē un besī, ka citi nezina, jo šķiet, ka tam jābūt pašsaprotamam. piem., man bija šoks, cik daudzi nezina, manuprāt, tik elementāras lietas, kā : kur ir ogļhidrāti, un kas ir olbaltumvielas. un ej, ieskaidro.
    bet mušiņas pārot un novērot - tam izgājis cauri katrs biologs, mēs, piemēram, novērojām, kā dažādas vecāku ārējās īpatnības iedzimst bērnos, tā saucamo gēnu skaldīšanos
    • Re: bet nav viegli biologam, nav

      Ai, nu bet tas šoks, ka citi nesaprot "acīmredzamas un pašsaprotamas lietas" taču ir blakne, ar kuru jārēķinās jebkuru kaut cik specifisku izglītību ieguvušam.:)

      Mušiņu pārošana droši vien ir jauka. Bet mani laikam visvairāk valdzina fizioloģija - galvenokārt cilvēku un dzīvnieku, bet mazākā mērā arī augu. Līdz pat šūnas ķīmijai.
      • Re: bet nav viegli biologam, nav

        nu, tos ogļhidrātus un olbaltumvielas pamatā māca jau vidusskolā, bet tagad laikam jau ātrāk, jo skolnieka audz.teica, ka 5.klasē jau ejot vaļā fotosintēze
        • Re: bet nav viegli biologam, nav

          mācīties un atcerēties ir divas dažādas lietas, teica ezss, kurš tikko bija izlabojis čupu ar bioloģijas olimpiādēm un tikai maza daļa zināja, ka visvairāk enerģijas iegūst no taukiem.
        • Re: bet nav viegli biologam, nav

          Mums arī fotosintēzi mācīja 5.klasē, botānikā - kā šodien atceros. Taču vārdu "ogļhidrāti"nelietoja - tikai "cukurs" un "ciete".
Powered by Sviesta Ciba