Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Lasu pareizticīgo garīdznieku diskusijas par to, kāpēc sievietes nedrīkst saņemt Eiharistiju mēnešreižu laikā (viņiem visiem ir skaidrs, ka nedrīkst, bet pamatojums sagādā problēmas) un izjūtu mokošu neveiklību kopā ar visiem šiem samulsinātajiem, prāta, ķermeņa un tradīcijas sagūstītajiem vīriešiem.
  • Paga, tad sanāk, ka viņiem uz baznīcu drīkst iet tikai pilnīgi veseli cilvēki (gan sievietes, gan vīrieši), pirms tam ik reizi veicot pilnu tomogrāfiju un magnētisko rezonansi: a ja nu kādam, pašam nezinot, iekšās kaut kas asiņo? Nemaz nerunājot par pārsistu aci, nobrāztu celi vai hemoroīdiem. Tas nešķīstais ir jebkādu cilvēka asiņu potenciāla nonākšana saskarē ar baznīcas inventāru?

    Bet sendienās droši vien nebija visādu tamponu un higiēnisko pakešu, nu un asinīm noķēpāti brunči tajos laikos nebija nekas neparasts, bet tādam noķēpātam cilvēkam nav smuki atrasties publiskā vietā. Visādos svētajos rakstos = sadzīves rokasgrāmatās viss nesmukais, nehigiēniskais un neveselīgais tika demonizēts, jo mammīgu pirksta pakratīšanu neviens neņemtu vērā. Mana versija.
    • Līdzīgi argumenti arī tajā diskusijā izskan, un daži cienīgtēvi pieļauj domu, ka līdz ar moderno higiēnas līdzekļu piedāvātajām iespējām šī prasība varētu būt zaudējusi savu nozīmi. Bet īsti droši viņi par to nav.:)
Powered by Sviesta Ciba