Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Bērnībā un pusaudzībā man reizumis gadījās palasīt grāmatas par smalku iznešanos - divām pat nosaukumus atceros: "Labas audzināšanas ABC" un "Prasme uzvesties atvieglo dzīvi". Jau toreiz mani pārsteidza autoru kompetences universalitāte - sākot no ģērbšanās un krāsošanās, beidzot ar tualetes apmeklējumu. Tas, par ko sāku domāt vēlāk, bija padomu kategoriskā forma, bieži atkārtotās vārdkopas "nav pieļaujams" un vispār kaut kāds neelastīgs invariantums.
Vēlāk divreiz nācies klausīties lekcijas pie Latvijā atzītiem etiķetes speciālistiem. Nedaudz pārsteigta atklāju, ka netaktiskākus un saskarsmē nepatīkamākus cilvēkus ļoti reti nācies sastapt.
Nez, tur būtu jaušama kāda korelācija?
  • Nuss, iespējams, ka līdzīgi kā par psiholoģiju interesējas tie, kam putniņi galvā (sākumā, lai ar saviem tarakāniem tiktu galā, pēc tam jau misijas apziņa dzimst), par nacionālismu - tie, kas nespēj sagremot vectētiņa/vecmāminas nepareizo etnisko izcelsmi vispārējā diskursā, tā arī par etiķeti un saskarsmi sāk interesēties tie, kam ar to lielas problēmas, aber pēc tam jau kā maizītei jāpelna. :))
Powered by Sviesta Ciba