Kurvjzieža kontemplācijas

Miesassodu sakarā

Krāšņais Kurvjziedis

Miesassodu sakarā

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vai miesassods vienmēr uzlūkojams kā bargāks salīzinājumā ar to pašu brīvības atņemšanu vai naudassodu? Kāpēc īslaicīgas intensīvas fiziskas ciešanas iedveš lielākas bailes nekā ilgstošas un mazāk intensīvas, piemēram, cietumsods?
  • Par pirmo sadaļu neatbildēšu, uzskatu to par prastu un diezgan neveiklu rupjību, par otro - lai arī pēriens ir sāpīgāks, sišanu kā miesassodu iztēloties nevaru, kā arī neapgalvoju, ka bailes no sāpēm attur no pārkāpuma, gan jau, ka ir arī tādi, kurus naudassods attur no pārkāpuma vai kas tamlīdzīgs. Man ir viedoklis, ka pēriens kā sods ir mazāk cilvēku dzīvei sabiedrībā kropļojošs, nekā cietumsods mūsu cietumos, tas arī viss.
    • Tu pēkšņi sajuties aizskarts ar apgalvojumu, kura pamatā ir apsvērums, ka cilvēkam ir grūti objektīvi novērtēt fenomenus, kurus atdala ievērojams laika sprīdis? Ļoti dīvaini. Bet nu, kā vēlies, vari to uzskatīt šādu pieņēmumu par rupju.

      "pēriens kā sods ir mazāk cilvēku dzīvei sabiedrībā kropļojošs, nekā cietumsods mūsu cietumos" un visu vakaru notikušā cīņa, aizstāvot apgalvojumu "Pie kārtīga pēriena nepierod un no kārtīga pēriena ir riktīgi bail, ja tāds ir kādreiz dabūts, kamēr atgriezties cietumā, kad tajā būt ir pierasts, bail nav"? Ļoti ceru, ka šo jautājumu Tu par rupjību neuzskatīsi, jā.
      • Nejutos aizskarts, teicu, ka to vienkārši uzskatu par rupjību. Tagad gan sāku domāt, ka rupjība tā īsti nav, jo, ja cilvēkam ir apsvērums, ka pēc ievērojama laika spīža cilvēki aizmirst fizisku sāpju salīdzinošos aspektus, to par rupjību īsti nevar nosaukt, par ko to nosaukt var, nezinu, jo es nē - neesmu aizmirsis, bet tā atkal ir tāda ļoti subjektīva lieta un Tev noteikti piedurknē ir žūksnis citu cilvēku citās pielīdzināmās situācijās, kuri ir aizmirsuši visu ko, ja jau Tev tadi apsvērumi.

        Kā jau n vietās teicu, ka tas ir mans subjektīvais viedoklis. Šajā te nosacītajā diskusijā esmu to uzsvēris vairākkārt, speciāli Tev man nav grūti atkārtot vēlreiz - subjektīvs. Piredze subjektīva un viedoklis subjektīvs, pat neuzdrošinos apšaubīt, ka Tev, iespējams, pats baisākais iespējamais sods būtu, piemēram, aizliegt nēsāt ieroci vai gluži otrādi - likt nēsāt beisbola cepuri ar uzrakstu "Rossija".
        • Man patīk tas, ka Tu arvien vairāk atsaucies uz subjektivitāti, kaut gan diskusijas sākumā savu pieredzi pasludināji par absolūto patiesību, bet pirmajā reizē, kad pieminēji, ka tā var būt subjektīva, nez kādēļ izdarīji to izdarīji, vīpsnājot par tiem, kuriem ir cits viedoklis.

          Savukārt nez no kurienes uzpeldējušās ieroču atļaujas un beisbola cepurītes gan ir kaut kā prasti.
          • Man jau vienkārši šķiet, ka jebkurš pietiekoši izglītots cilvēks automātiski māk atšķirt tēmas, par kurām objektīvās patiesības vienkārši nevar būt, no tēmām, kurās kaut kāda nosacīta objektivitāte ir iespējama, tālab arī neiespringstu, ikkatra teikuma piekša likdams "manuprāt", darīšu tā arī turpmāk, arī vīpsnāšu uz velna paraušanu ikkatru reizi, kad man tas ienāks prātā.
Powered by Sviesta Ciba