Kurvjzieža kontemplācijas

Miesassodu sakarā

Krāšņais Kurvjziedis

Miesassodu sakarā

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vai miesassods vienmēr uzlūkojams kā bargāks salīzinājumā ar to pašu brīvības atņemšanu vai naudassodu? Kāpēc īslaicīgas intensīvas fiziskas ciešanas iedveš lielākas bailes nekā ilgstošas un mazāk intensīvas, piemēram, cietumsods?
  • unificešana ar mērķi disciplinēt, jā, bet ne tikai tik šauri, kā to Fuko ņem. Tikpat labi tā var būt segregācija un atributēšana noteiktai segregētajai grupai. Savā laikā ar likumu tika noteikts, kuri amati un kādi šo amatu līmeņi kādas drēbes un aksesuārus drīkst valkāt; dabū paaugstinājumu, vari pagarināt ketoveja apakšmalu, ne velti ļaudis vēlāk izmisīgi centās/cenšas atdarināt vareno un bagāto modes, vien vareni un bagāti no tā nekļūst... karalieņu normatīvi, kādas šķiras madāmas kādu skaitu pērlīšu u.tml. var uz savām drēbēm nēsāt. Identitāte, kas ir momentāni nolasāma un tai nav nepieciešami jābūt 'disciplinējošai', pat ja seko noteiktiem 'vienojošiem' priekšrakstiem.

    visādi citādi, man nav ko par šo visu teikt; es atstarojos
    • Patiesi, patiesi, varenie un bagātie disciplinējas citādi, nekā nabagie un zemie, bet tāpēc viņu disciplinēšana nav mazāk skarba, un velti Tu Mišelam uzskatu šaurību pārmet. Panoptikumā sēž gan Versačes valkātāji, gan lidmašīnu stjuarti, gan nabaga ierēdņi, gan hipsteru jaunkundzes - jebkuram no viņiem uzvilkt lētu, Ķīnā ražotu, straziem nošūtu topiņu nozīmētu izstumšanu no vides, pazemojumu un statusa zaudēšanu.:)
Powered by Sviesta Ciba