Cienītās kulināres un godātie kulināri! Vai ir kādi apsvērumi, kas runā par labu marmora piestai pret fajansa piestu? Izņemot - "smagāka, stabilāka un smukāk izskatās"?
1.Jau pieminētā mehāniskā izturība (marmora kalpos ilgāk, nešķīdīs nost emalja, kas ir dažām fajansa piestām). 2.Fajansa ir poraina (ar laiku saberžamais "ieēdas" virsmā, ietekmē garšu) 3.Fajansā var saberzt smalkāk un ātrāk.
Nez, te atkal kaukad runājām par marmoru kā pilnīgi nederīgu materiālu, piemēram, virtuves virsmām. Paliek pleķi neatmazgājami no vissīkākā mitruma, dikti speciāli jākopj, izberžas virsma. Un pēc īsa laika, teiksim, 6 mēneši, dārgais upurakmens izskatās kā ķīnas fabrikas strādnieks.
2.Fajansa ir poraina (ar laiku saberžamais "ieēdas" virsmā, ietekmē garšu)
3.Fajansā var saberzt smalkāk un ātrāk.
Es izvēlētos marmoru.
Arguments par "ieēšanos" ir nozīmīgs, jā.