koks - [entries|archive|friends|userinfo]
koks

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[May. 16th, 2017|11:38 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Francija ir nobanojusi Trīra Antikristu. Tāpēc, ka tur sekss (kas tas tāds?) un vardarbība. Tas man liek aizdomāties par to cik liela pajolība vispār ir filmu aizliegšana. Māksla un jo īpaši kino, kas ir veids kā izdzīvot un apcerēt lietas, it īpaši to tumšāko (zem)apziņas nostūri, neķeroties pie to īstenošanas dzīvē, vispār ir atpalicīgi aizliegt mūsdienu sabiedrībā. Vēl pie tam ko tādu kā Antikrists, kurā esošā seksualitāte un vardarbība īstenība tieši ir atveidota specifiskā veidā, kam ir īpaša nozīme pašā stāstā un jautājumos, kas filmā apcerēti, nedomāju, ka kādam (ar izņēmumiem, protams) filma būtu aicinājums iet kādam iztriekt skrūvi cauri kājai vai mesties orģijās (kas tās tādas?) to noskatoties. Lieki vēl būtu piebilst, ka protestētājs ir baznīca. Nekas jauns, protams, bet prasījās palamāties.

https://theculturetrip.com/europe/france/articles/the-most-controversial-films-banned-in-france/?utm_source=facebook&utm_medium=facebook&utm_campaign=05112017filmsfrance
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]heda
Date:May 16th, 2017 - 11:49 pm
(Link)
Bet Trīrs labā kompānijā ticis :)
[User Picture]
From:[info]koks
Date:May 16th, 2017 - 11:57 pm
(Link)
Es nemaz pārējās neesmu redzējis :) Ir vērts?
[User Picture]
From:[info]heda
Date:May 17th, 2017 - 12:15 am
(Link)
Kubriku un Eizenšteinu noteikti
[User Picture]
From:[info]chrono
Date:May 17th, 2017 - 12:26 am
(Link)
Tehniski jau viņa nav aizliegta, tikai uz brīdi pārtraukta tās izrādīšana, kamēr to pārklasificē. Tiesa, kā tas praktiski izpaužās un kamdēļ tas prasa tik ilgu laiku... Franči gan šajā listē ir izcēlušies un nebrīnos, ņemot viņu apsēstību ar sevi un tabu jautājumiem politikā, kas parasti ir saistīta ar viņu izrīkošanos citās valstīs un joprojām esošo neokoloniālismu.
[User Picture]
From:[info]koks
Date:May 17th, 2017 - 10:42 pm
(Link)
Tur jau tā lieta. Ja tā būtu tikai tāda konkrēta pārklasificēšana, tad šādā rakstā nemaz tas neparādītos. Un vispār - tik traki, ka kamēr tiek lemts nemaz nevar turpināt izrādīt? Drīzāk viltīgs gājiens kā bez liela trača atbrīvoties no ar baznīcu konfliktējoša materiāla.