Mar. 2nd, 2023 @ 11:08 am (no subject)
mokos pabeigt vienu lielo darbiņu, rakstīšana man vienmēr ir bijusi tāds selfhate trips un ar gadiem diemžēl kļūst tikai grūtāk, jo ar laiku pastiprinās apjausma par savu absolūto nezināšanu un spēju ierobežotību (vismaz spēju pietuvoties tam līmenim, kādā es gribētu kaut ko zināt un ar šīm zināšanām operēt). Vienīgais, kas motivē turpināt, ir novērojums, ka šī saasinātā paškritika un perfekcionistiskais prasīgums pret rezultātu ir raksturīgs tiem, kuru spējas es vērtēju visaugstāk, un pat ja pati visdrīzāk viņiem nepiederu, vismaz nepiederu arī tiem pašpārliecinātajiem tukšuma grūstītājiem, kuriem nav nekādu aizturu piesārņot pasauli ar savām paviršajām domām. Man vismaz ir ļoti ilga un spēcīga aizture, kura diemžēl ne vienmēr noturas.
[User Picture Icon]
From:[info]dardenne
Date: March 2nd, 2023 - 11:43 am
(ieraksts)
Es sevi šad tad mierinu, uzmundrinu un uzjautrinu ar atziņu, ka, lai kaut ko uzrakstītu, tomēr zināma iedzimta un urdoša nosliece uz grafomāniju ir nepieciešama. Jo citādi, ja tā padomā, kāpēc gan kaut ko rakstīt un publicēt pēc Kafkas un [ielikt rakstnieku, ko apbrīno].
(ieliet vēl)
[User Picture Icon]
From:[info]sirualsirual
Date: March 2nd, 2023 - 07:24 pm
(ieraksts)
protams, ka nepārzinu Tavu specifiku, bet šķistu, ka gandrīz visos rakstniecības veidos tomēr ir klāt arī personība un kaut kādā mērā autori mēģina lasītājus apburt tāpat, kā empīriskais autors (pats cilvēks) mēģina apburt citus, nu tur ar prāta skaistumu, kaislīgumu utt. tas nav pretrunā Tevis teiktajam, vienkārši pastāv arī tāda puse.
(ieliet vēl)(Thread)
[User Picture Icon]
From:[info]klusais_okeans
Date: March 2nd, 2023 - 07:55 pm
(ieraksts)
Tā vēlme apburt man arī ir diezgan sveša. Es tiešām to uztveru kā darbu un tikai.
(ieliet vēl)(Parent)