Apr. 11th, 2014 @ 01:24 pm (no subject)
Džarets Leto Dallas Buyers Club'ā ir brīnišķīgs, man trūkst vārdu - neesmu no tiem, kurus laba aktierspēle viegli aizrauj, bet šoreiz biju sajūsmā.
Kino ir tā joma, no kuras saprotu arvien mazāk (kopš rudens skatos aptuveni 1-2 filmas mēnesī; aprīlī esmu paspējusi jau kādas 4, jūtos pārfilmojusies), bet tā pavirši pārlaižot skatu šķiet, ka biogrāfiskums, vēsturiskais autentiskums vizuālajās detaļās un sociāli kontraversāla tematika ir viss, kas mūsdienās interesē kino veidotājus. Nav jau tā, ka nepatīk - man tīk, bet vai tik tas nekļūst tendenciozi, notrulinot skatītāju? Izlabojiet mani, ja kļūdos.
[User Picture Icon]
From:[info]jim
Date: April 11th, 2014 - 02:16 pm
(ieraksts)
ir atsevišķi vairāk publiski izgaismoti šādi žanra paraugi, to var, ja vēlas nosaukt par zināmu tendenci, bet paziņot, ka tas ir "viss, kas interesē mūsdienu kinoveidotājus", nav pat pārspīlējums, bet vienkārši tukšs apgalvojums. tieši tāpat var izšķirt citas tendences. ja runā tieši par holivudu, tur eksistē ideju paralēlisms - ka viena vai divu gadu koncentrācijā mēdz iznākt tematiski un vizuāli līdzīgas filmas, piem, vienubrīd topā bija dženderdrāmas, citugad bērnu tiesību tēma etc. šogad biogrāfiskais nesenās amerikas pagātnes trends. bet pat holivudas, kur nu vēl pasaules, ikgada raža ir vairāki simti nosaukumu, no kuriem izdari secinājumu, visticamāk, apskatot kādas trīs filmas. atvaino, pati aicināji izlabot :)

jā un man Leto spēle arī totāli norāva jumtu, tur ir tā retā reize, ko es nesaprotu, ko aktieris tieši dara, lai atstātu tik maģisku un graujoši sāpīgu efektu uz skatītāju.
(ieliet vēl)(Thread)
[User Picture Icon]
From:[info]klusais_okeans
Date: April 11th, 2014 - 02:48 pm
(ieraksts)
jā, es, protams, nedomāju visus kinoveidotājus, tāds priekšstats man radies pēc ziņām, kas ļoti neregulāri nonāk līdz manai informācijas telpai un ietver tikai skaļākos kinoveidojumus (Oskari, holivudas utt.). Uz tādiem vispārinājumiem, kas aptvertu arī marginālākas kino izpausmes, nemaz nepretendēju, jo, kā jau minēju, skatos maz un reti.
(ieliet vēl)(Parent) (Thread)
[User Picture Icon]
From:[info]jim
Date: April 11th, 2014 - 02:58 pm
(ieraksts)
oskaros tas šogad iezīmējās spilgtāk nekā parasti, jā.
(ieliet vēl)(Parent)