Neparedzēta reakcija - [entries|archive|friends|userinfo]
kjiimikjis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Sep. 6th, 2018|07:51 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]snark
Date:September 7th, 2018 - 02:50 pm
(Link)
Pamanījies nepieminēt Irānu un Krieviju.
TA vispār ir tāda tradīcija jaukties vienam otra darīšanās un čakarēt vienam otru. Ik pa brīdim pieslēdzas kāds no tālāka reģiona, kuriem tad arī sazin kāpēc pievērš lielāko tiesu uzmanības.

Versija par "Izraēlas lobiju" ir dīvaina, jo "Arābu pavasaris" bija Izraēlas ļaunākais murgs - kaut vai tā pati Ēģipte, kur kādu brīdi pie varas bija Hamasa mātes firma.

[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:September 7th, 2018 - 03:16 pm
(Link)
Nē nu protams, arī Krievija. Vienkārši krievi nav bijuši pēdējo laiku aktīvākie 'destabilizāciju' iniciatori. Domājams dēļ tā kā prosta vairs nav militārās moščas kā sovokā.

Par Izraēlu man arī nav konkrēta viedokļa, tāpēc jau atstāju atklātu jautājumu. No vienas puses ASV vienmēr bijis ietekmīga žīdu diaspora, pateicoties kurai lielā mērā tāda Izraēla vispār radās un spēj pastāvēt naidīgu kaimiņu okeānā. Izraēla tiktu nonesta no kātiem, ja ASV nebūtu 'best ally'. Bet jā, ne visas ASV provocētās ķorkas imo ir pozitīvas Izraēlai. Tieši tā pat kā nav pozitīvas pašiem Rietumiem. Man, piemēram, liktos daudz drošāka dzīvošana, ja zinātu, ka vēl ar vien ir Huseins, Kadafi vai Assads, kurš katru dien ar dzelzs zābaku sper musulmaņu trakajiem suņiem pa muti. Bibijam tādi TA līderi arī imo būtu izdevīgāki. Galvenais citu-semītu un visādu berberu-mahrebu naids pret jūdiem pamatojas reliģiozā nesaskaņā.
[User Picture]
From:[info]snark
Date:September 7th, 2018 - 04:11 pm
(Link)
Vispirms jau gaisu tur jauc Irāna.

Bet par Izraēlu man gan ir viedoklis, un tas visnotaļ atšķiras no tā, ko tu raksti par ietekmīgo diasporu (šo to ietekmēt var, bet ne tuvu vienmēr - pat, ja ir bijusi kritiska vajadzība), un arī par to, ka viss balstās uz "best ally". Tas ir tāds laika gaitā labi ieskaņots mīts, bet tā jau ir cita saruna.

Kopumā - situācija TA ir ļoti niansēta un kaut kādi vispārēji koncepti tur nedarbojas. Pat katrs no Tevis pieminētajiem tipiem ir bijis izdevīgs tikai pie ļoti specifiskiem nosacījumiem - parasti pēc tam, kad šiem tā vai citādi aplauza ragus.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:September 7th, 2018 - 04:34 pm
(Link)
Cik atceros tad tie tipi bija vismaz runājami un nereti noslēdza alianses ar Rietumu spēkiem (pamatā ASV). Ne velti ASV ir draudzīga ar teokrātiskajiem un anti-liberālajiem saūdiem. Savstarpējs izdevīgums trumps (heh) all. Ar ISIS, alakjeda vai hamas neviens neko nesarunās. Viņi ir bīstami kā Rietumiem tā Izraēlai. Tā kā jā, situācija ir niansēta. Nesaprotu kāpēc ASV neokoeniem (jā, ir tāda vārdu spēle) tik ļoti patīk visi tie asumi TA. Varbūt es kaut ko nesaprotu par dažādu stratu žīdiem. Piemēram Soross ir persona non grata mūsdienu Izraēlā.
[User Picture]
From:[info]snark
Date:September 7th, 2018 - 04:41 pm
(Link)
Itin var gadīties, ka pretrunas un neskaidrības ir tāpēc, ka koncepts, kura ietvaros par šo jautājumu tiek domāts, ir no pirksta izzīsts (nesaku, ka Tu no sava pirksta).
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:September 7th, 2018 - 04:43 pm
(Link)
Kurš tieši koncepts?