Neparedzēta reakcija - [entries|archive|friends|userinfo]
kjiimikjis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Dec. 27th, 2017|12:58 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:December 31st, 2017 - 04:50 pm
(Link)
Nu neko, imo labs subtreds.

Pāris replikas. Koercīvās kristianizācijas teoloģiskais mērkis nekad nav bijis padarīt cilvēku labu, jo tiek a priori peiņemts, ka cilvēks ir nelabojami slikts un vienmēr grēkos. Mērķis ir glābt šo grēcinieku dvēseles no nebūtības un pie reizes remedēt praktiskas sabiedrības ligas + konsolidēt zem Dieva. Utopisma tur praktiskā līmenī nav.

Otra lieta par to kolektīvo pieredzi. Jā, mums ir vairāk datu un spēju apstrādāt informāciju, nekā jebkad agrāk, bet fakts, ka Rietumi, kas ir šo spēju avangardā nevis mācās no pagātnes kļūdām, bet vēlas tās atkārtot vai veikt daudz stulbākas, nerada pamatu domāt, ka ZTP ir worth shit ārpus labākas eskeipisma industrijas un pandoras lādīšu konstrukcijas. It lacks wisdom. Bābeles tornis atkal un atkal.
[User Picture]
From:[info]kjiimikjis
Date:January 1st, 2018 - 07:01 pm
(Link)
Ir jau, jā.

Nedomāju, ka kaut viena režīma vai ideoloģijas mērķis ir bijis padarīt cilvēku labu, vai pat pievērt acis uz to, ka šis tāds nav un nevar būt. Tāpēc jau eksistē likumi, cietumi un sodi, jebkurā laikā un kultūrā. Praktisko sabiedrības problēmu risināšana un mēģinājumi konsolidēt tāpat, ar dievu vai bez. Šajā ziņā neredzu kaut kādu inherentu pārākumu jebkurai no cilvēces pastāvēšanas laikā izmēģinātajām sistēmām.

Nu, ZTP pats par sevi ir instrumentu kaste, ar visiem no tā izrietošajiem secinājumiem. Vai tu ar nazi griez desu vai nodur kaimiņieni, nav atkarīgs no naža, nazis tev arī neiemācīs, kas ir labi/slikti, un arī nenesīs atbildību par rezultātiem.