Neparedzēta reakcija - Nenopietns garīgais, tāpēc [entries|archive|friends|userinfo]
kjiimikjis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Nenopietns garīgais, tāpēc [Jan. 30th, 2017|04:34 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]mala
Date:January 30th, 2017 - 05:34 pm
(Link)
LV likumi paredz, ka cienāties var pēc noklusējuma, un tev, dzīvam esot, jāuzraksta iesniegumiņš, ka neko nedosi - diemžēl nevar pa detaļām - aknu atdot, sirdi aprakt. Praksē gan esot tā, ka vispirms apjautājas tuviniekiem par nomirušā (vai drīzāk jau to tuvinieku)vēlmēm.
[User Picture]
From:[info]kjiimikjis
Date:January 30th, 2017 - 07:42 pm
(Link)
Ak tā. Nav variants par kaut kādu papīru, kas garantē cienāšanos gadījumā, ja tuvinieki aiz kaut kāda pārbīļa izdomā, ka nē, gribam visu šito gaļu rakt zemē?
[User Picture]
From:[info]metalpostcard
Date:January 30th, 2017 - 09:25 pm
(Link)
Likums „Par miruša cilvēka ķermeņa aizsardzību un cilvēka audu un orgānu izmantošanu medicīnā” aizliedz miruša cilvēka ķermeni, audus un orgānus izmantot pret viņa dzīves laikā izteikto gribu. Cilvēka griba ir obligāti jāievēro visām ārstniecības, izglītības un zinātnes iestādēm. Attiecībā uz tām personām, kas dzīves laikā nav izdarījušas nekādu izvēli, pēc nāves medicīnas iestādes var lūgt tuvākajiem radiniekiem dot atļauju izmantot mirušā ķermeni.
[User Picture]
From:[info]mala
Date:January 30th, 2017 - 11:02 pm
(Link)
ā, okei, tad man greizi avoti
[User Picture]
From:[info]mala
Date:January 30th, 2017 - 11:05 pm
(Link)
defaultā tikai, ja nav tuvinieku : Orgānus un audu paraugus zinātniskiem pētījumiem un mācību mērķiem drīkst ņemt, ja mirušais dzīves laikā to atļāvis, ja mirušā griba nav zināma, kā arī tad, ja mirušā griba nav zināma un viņam nav tuvāko piederīgo.
[User Picture]
From:[info]phz
Date:January 30th, 2017 - 09:59 pm
(Link)
Ir variants, re, kur var iesniegt PMLP e-iesniegumu un tad teorētiski nevajadzētu tuviniekiem neko prasīt - https://www.latvija.lv/lv/DzivesNotikumi/veseliba/atlaut-organu-izmantosanu