Kakao s čajem / Suši un tira mi su |
23. Jul 2008|11:22 |
man atkal ir šitāds novērojums - visādi no itālijas vesti gardumi latvijā ledusskapī sanīkst un sapelējuši regulāri finišē atkritumu konteinerā. tas pats attiecas uz latvju gardumiem itālijas leduskapī. tur ir kaut kāda plašāka mistika un kopsakarība - to īsti izkodis vēl neesmu - piemēram, to varētu saukt par "valdošo gastronomisko stilu", tā varētu būt vēlme pēc pašiem gadalaikmetīgākajiem un teritorijai atbilstošākajiem produktiem vai pat parasts gaiss vulgaris - latvju gaisā itāliešu štelles vienkārši garšo nepareizi un vice versa.
ir bezgala ērmoti dzert vīnu pie ēdiena, kas aizdarīts ar dillēm, savukārt bauskas tumšajam itālijā vispār nav neviena ēdama kompanjona - ne starp sieriem, ne gaļām ne zivīm (ja vien glābiņu nemeklē dienvidtiroles receptēs)- un tad nu jādzer neakomponēts, kas savukārt neatbilst labas uzvedības ietvaram. grapu vest uz latviju vispār nav jēgas - nedz pēc vakariņu tempa, nedz materiāla - nepieciešamība pēc tās nerodas praktiski nekad . savukārt, mēginājumi ar to aizvietot, teiksim, šnabi ir ļaunākais, ko grapai var nodarīt un ko tā noteikti nav pelnījusi. ne velti nomācošais latviešu vairums pret to izturas diezgan skeptiski.
līdz ar to tik traki tālu stāvošu paradigmu kā suši un tiramisu apvienojums vienā ēdienreizē vai pat vienā teikumā, ir, kā jau te rakstīju, zum kotzen. |
|