обои - [entries|archive|friends|userinfo]
Scandalo Calmo

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| fffff pajautā komenti jauns labot secondhand vissvienā ]

[21. Jun 2008|14:18]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

reiz pagājušajā rudenī mums ar kvznu bija darīšana ar kādu personu no modenas. tad nu mēs dabūjām 3 izcilus balzāmetiķus, kas nu jau ar to dieviņ', kā arī divas pudeles dzirsktoša modēnas lambrusco. kvkzns visu laiku teicās, ka viņai tie dzirkstošie sarkanvīni ne tā ka ļoti, tā nu tie dainuskapī atdusējās līdz šodienai, kad tomēr esam nolēmuši tos nomēģināt. katrs no tiem ir no savas lambrusko tipoloģijas:

  • Lambrusco Grasparossa di Castelvetro:
    Produced in the province of Modena, from the Grasparossa varietal, and up to 15%Uva d'Oroor other Lambrusco varietals. Red with violet highlights, lively butevanescent sparkle, very pronounced fruity bouquet, and (for Lambrusco)considerable tannic structure.
  • Lambrusco di Sorbara:
    A wine produced in the province ofModena, From 60% Sorbara and 40% Salamino grapes. Ruby to garnet red,lively but evanescent sparkle, a floral bouquet with violet overtones,and bright acidity that also carries through on the palate. Of thevarious Lambruschi, it's the most acidic, and very well suited to fattygrilled meats.


  • pirmais ir šāds (šobrīd ievietots ledusskapī, lai tiktu slaktēts pēc kādas stundas):
    http://www.geaimmobiliare.com/Manzini/wine.php?ID=9

    otrs ir kādu jūdzi niknāks (DOC-V.F.Q.P.R.D.) - te būs vairāki linki:
    http://www.chiarli.com/vecchia.html
    http://www.soloitaliano.it/product_info.php?products_id=367&PHPSESSID=ef6b641c0e7332f707130517e261bff1
    Medium ruby/violet color with lots of fine bubbles. Nose of sour redcherry and cranberries, sweet spice and dusty clay. Good intensity onthe nose. On the palate it is quite astringent, high acidity ofunderripe red fruit with bitter undertones, light body with aggressivefine fizz, some minerality and decent length on the palate.
    šamais tūliņ pat atgriezsīsies dainuskapī un pagaidīs kādu karstu vakaru, kad grillēsim gaļu. vai die ku labs būs.

    lūk kā abi stāvēja blakus uz balkona margas:


    pēcāk pastāstīšu, kāds bija :)



    upd. baigais joks tas lambrusco. tāds viegls un teju saldens. ar koši violetu putiņu ielīst glāzē. wu bija starā, kvkzns apstiprināja, ka viņai patiešām tāds pie dūšas neiet. man, ja nekā citādi, bija intetesanti. teiksim tā - tas ēdiens nebija gluži atbilstošs. būtu bijid daudz prātīgāk to pasniegt pie ravioļiem con riccotta e spinaci al zafferano opure cole fiori di zucca, tāda pasta al dente un gaiša mērcīte pāri. tas būtu pašā laikā. mhm...
    tiesa, tas otrs labrusco, kā te bija rakstīts labi ejot ar trekni restētu gaļu. jo esot skābāks pēc sugas. vasara ir pašā plaukumā - būs jānomēģina.
    vispār - tāda baigi špāsīgā disciplīna šitie frizantie secchi. varu saderēt, ka ir iespējama vinekārši snogšibaķeļnaja kombinācija, tikai pie ēdieniem jāpiestrādā. nevar šitā haltūrēt (pie ēdienkartes nolemšanas, risoto jau nebija slikts, drīzāk nepiemērots).
    kaut kad 2 gadus atpakaļ pagānu miestā netālu no pompejas pie grigliatām mistām tika nests šāds firzzantais. bija pat baigi ok. also...
    Linksamēramies