2 piebildes pie p.b. raksta par Eimsu (oktobra rl) |
18. Nov 2008|10:15 |
par viskiju ar ingveralu neko nesaku, bet giness ar džinu, man domāt, nemaz tik absurda un zemē metama kombinācija nav. atminējos vienu jaunogadu stokholmā pirms kādiem 4 gadiem, kad cunami izraisīta katastrofa siltajās salās nogalināja vairākus tūkstošus zviedru. svinības zināmā mērā apšķiebās, bet to dienu tituldzēriens kļuva mūsu namatēva nemitīgi no jauna maisītā mumma (vai kāds tamlīdzīgs nosaukums, degeneralis noteikti zina labāk), kas esot klasisks zviedru ziemassvētku dzēriens. ideja bija tumša ziemassvētku alus sajaukšana ar tādu kā iesala dzērienu (julmust) paprāvā krūkā un tā visa stiprināšana ar mēriņu džina. garšoja sasodīti labi. pat tik ļoti, ka esmu kaut kad agrāk iegādājies džinu mājas vajadzībām, ko citkārt nemēdzu darīt. vispār, šogad varētu mēģināt šo štelli atkārtot. julmusts un īstais alus ir nopērkami ikea paikas nodaļā, tāpat kā piparkūku mīkla un citi mūsu oriģinālo platuma grādu ziemassvētku atribūti, nelielas eglītes puķupodos ieskaitot.
džina mazumtirdzniecības vietās netrūkst. (s.c., varbūt kāds var dalīties padomā ar džina nejēgu, kura marka būtu īpaši vērā ņemama)
tiem atklājumiem vīnu sakarā (ka garšas izjūtas zināmām mērā nosaka zināšanas par dzēriena cenu) arī var visnotaļ piekrist. pirms maltītēm, apcerīgi raugoties dainuskapja departamentos, šur tur acu priekšā peld arī atmiņas par kandidātu nominālo vērtību, kas paliek prātā arī līdz pat trauku mazgāšanas brīdim. kaut te arī mēdz būt brīnišķīgi izņēmumi. viens nu jau cieši piefiksēts montepulciano d'abruzzo no tādas kā širpotreba kategorijas, kas tiek šad tad papildināta aukāna hiperveikalā, nu jau visnotaļ ierasti tiek iepirkts vienkāršu dienas maltīšu vajadzībām, un garšo tā, ka man nebūtu iebildumu, ka tieši tā garšotu arī 4x dārgāks eksemplārs. katru reizi pie šīm vienkāršajām maltītēm grozu galvu un saku 'tu padomā tik, kas par vīnu, kas par vīnu!'
|
|