Feb. 20th, 2012 @ 02:50 pm .nieki.
Tags: ,

mums ar kolēģi ašās idejas, ko gan es vakar jau kkādā sakarā padomāju. cilvēki par kaut ko vairāk [vai jebko] parasti saprot, paši nonākot attiecīgajā situācijā. to, kā jūtas autobraucēji, vislabāk saprot tie, kuriem ir auto, to, kā vecāki - cilvēki ar bērniem, to, kā jūtas cilvēki ar īpašajām vajadzībām, viņi paši un viņiem tuvie. nu lūk, un jo katram ir vairāk lomu un plašāks saskarsmes loks ar dažādām problēmām/dzīvēm/situācijām, jo vairāk saprašanas, bet cilvēkiem pavisam bez saprašanas kādā jautājumā, nevajadzētu līst pie tā spriešanas. tad nu par valsts dzimstības veicināšanu vajadzētu domāt pārsvarā cilvēkiem, kuriem pašiem ir bērni [pārdomas saistībā ar Valsts dzimstības veicināšanas fondu , par kuru kolēģe nupat pateica un tad mēs kaut kā aizrunājāmies, kas tad ko varētu veicināt]. un, ņemot vērā kopējo izmiršanu, saeimā ar varētu laist pārsvarā tik tādus. no otras puses, noder arī tie, kam nekā nav, jo, ja jau veicinās, tad jāzina, kas neveicina. slinkums meklēt, bet interesanti, kas pa cilvēkiem ir Saeimas Demogrāfijas lietu apakškomisijā vai, piemēram, MK Demogrāfisko lietu padomē.
nosacīti šai pašā sakarā, lasīju Astēs stāstu par to, kā dāma brauca uz suņu izstādi laikam jau Venēcijā ar īru vilku suni un sākotnēji dikti baidījusies, ka būs tāpat kā LV, šausmināšanās un neiecietība, un tur viss vēl šaurāks un mazāks, bet nekā, aicināta ar visu milzeni kafejnīcās sēdēt, cilvēki priecājušies un interesējušies, bez nekādas neiecietības par lielajiem zvēra apmēriem. jo nav jau svarīgas lietas, ir svarīga attieksme.
nav jau nekāds risinājums visam, bet laikam jau varētu jaunajā gadā vēlēt visiem bērnus, suņus, mašīnas, riteņus, dažādu rasu, ticību un veselības stāvokļu cilvēkus apkārt tik, cik vien var, lai saprastu, vairāk, dziļāk un pamatīgāk.
Par šo pukstu
[User Picture Icon]
From:[info]dusk
Date: February 21st, 2012 - 12:58 am
(Puksts)
Hmm viena lieta ir pašam atrasties kaut kādā procesā un tad spēt to izprast. Manuprāt gana aplami, jo subjektīvs skatījums nāks ārā. Cita lieta, ka spēs norādīt uz prastām problēmām procesa laikā. Novērotājs ir vislabākais, tomēr viņam jānovēro ir daudz procesi un nav jāizsaka savs subjektīvais viedoklis.
Autobraucēji pārsvarā redz pilnīgi visu no sava skatpunkta un savas mazās napaleona varēšanas. Cits stāsts, ka protams eksistē absurdi novietotas zīmes un sabiedrībai, autobraucēju kultūrai nepieņemamas kontrolēšanas formas. Piemēram, kurš izdomāja, ka vajag sodīt autobraucēju ar naudas sodu par aizmirstu apskati ar sodu. Tā vietā varēja uzlikt minimālu sodu un izniegt gada polisi par nedaudz paaugstinātu summu. Kāpēc nevar ieviest laika limitētus ātruma ierobežojumus. Kāpēc kontrole notiek absurdās situācijās.
Invalīdus saprot tikai paši invalīdi. Par viņiem vajag rūpēties, toties nevajag situāciju pārvērst par farsu. Piemēram. Tā vietā, lai cīnītos, ka invalīds nevar uzkāpt pa kāpnēm balsošanas iecirknī būtu labāk risinājuši, ko darīt ar bērniem invalīdiem, kuriem paliek 18 gadi un PILNĪGI nevienam nebūs vajadzīgi, par viņiem aizmirsīs, jo vairs nebūs bērna statusā par kuriem visi tā rūpējās ;)
Tu izcēli bērnu tēmu. Ja pieņem, ka bērni mūsdienās ir sava ego, ambīciju izrādīšana. Pasaule kopumā dzimstība jau sen ir daudz par daudz. Cits stāsts, ka visa īdēšana rodas, jo visa pensiju sistēma balstīta uz glupībām. Tā vietā, lai domātu par dzimstības palielināšanu, būtu labāk gādājuši, ka 60% kapitāla/īpašnieks lielajās lauksaimniecības [fermās, nto tūkstošu hektāru fermās] ir pensiju fonds vai enerģijas ražošanas uzņēmumā 60% vienmēr jābūt pensiju fondam un tā tālāk un joprojām. Vot tad ar būs pensijas, ja nodrošinās VESELĪGI domājošu sabiedrību, kas rēķinās ar vidi un resursiem.
Attieksme nemainīsies, jo visiem būs svarīga attieksme no sava skatu punkta. Piekāst globālo skatījumu, ka tik man un maniem tuvākajiem ir ērti un labāk :P Mēs esam tur un pratīsim risināt vislabāk :D P.S. Bija laiks un vēlme uzrakstīt ko priekš kasīšanās uz fikso.
[User Picture Icon]
From:[info]dusk
Date: February 21st, 2012 - 01:04 am
(Puksts)
Caurmērā visas problēmas pasaulē ir tikai no tā, ka kaut kādas indivīdu grupas risina savas problēmas uz citu rēķina. Protams viņi zin vislabāk, viņi ir tajā situācija, bet NEVIENS nerēķinās ar citiem.
[User Picture Icon]
From:[info]kini
Date: February 21st, 2012 - 09:00 am
(Puksts)
Tas viss ir absolūti normāli un cilvēciski, empātijas līmenis atšķiras un cilvēks pēc dabas nav spējīgs paskatīties uz kaut ko objektīvi, neņemot vērā iepriekšējo pieredzi un savu vēsturi, visiem ir sava prizma, no kuras skatās uz pasauli. Ja esi spējīgs objektīvi uz ko skatīties, bez emocionālās piesaistes, tad principā jau aidā uz nirvānu. Un par citiem domāt parasti var tad, ja esi apmierinājis savas vajadzības un savu tuvo vajadzības, pāri līmeņiem grūti pārlekt.
Par to kasīšanos, nez, es rakstu par savu personīgo viedokli un pieredzi, tev tā ir cita un tas ir absolūti ok, līdz ar to grūti te par kaut ko kasīties, jo nav jau nekāda pareizā vai nepareizā viedokļa.