kihelkonna - veģetārieši un tauki, lit. [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

veģetārieši un tauki, lit. [7. Okt 2015|09:44]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:7. Oktobris 2015 - 11:42
(Link)
un es savulaik pārbaudīju tās briesmas ar olīveļļu. atradu pētījumu apkopojumu, pēc kura sanāca, ka olīveļļa ir neparasti stabila; lai kā viņu karsēja un piededzināja, tās transtaukskābes kaut kā negribēja un negribēja veidoties.
[User Picture]
From:[info]ieva
Date:7. Oktobris 2015 - 11:48
(Link)
bet cik saprotu, tā problēma jau ar extra virgin pēc būtības. es gan neko no tā nesaprotu (as in reāli saprats), bet mamma, kas bioķīmiķe, man tā vienmēr saka, lol. tipa - jo "sliktāka" eļļa, jo labāka cepšanai.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:7. Oktobris 2015 - 11:59
(Link)
man sanāk - jo vairāk kaut ko neiesaka modernie uzturzinātnieki, jo labāks tas ir :D par olīveļļu ir čupām šādu rakstu http://www.aromadictionary.com/EVOO_blog/?p=1654 un http://authoritynutrition.com/is-olive-oil-good-for-cooking/ kas saka, ka lai no olīveļļas dabūtu kaut ko kaitīgu, tā jākarsē tādās temperatūrās un ilgumos, kādi parastā virtuvē nemēdz notikt. taisnību sakot, neesmu šajā tā īsti iedziļinājos. ja vajag eļļu, tad lietoju olīveļļu. tādu smalko priekš salātiem un prastāku priekš karsēšanas.