pēc 2 mēnešiem diētas |
[21. Apr 2015|21:07] |
|
|
|
Comments: |
Zin, vīnā, kas nejauši turēts mucās, kurās kādā brīdī glutēna produkti glabājušies būs vairāk glutēna nekā šņabī (ja vien šņabim pēc gatavošanas nav sīrupiņš glutēnains pieliets). Tas nemaz nerunājot par to, ka vīniem garšas, krāsas, faktūras utml uzlabošanai liek klāt visu-kaut-ko, neko no tā neonrādot uz pudeles, un tur tiešām nekas glutēn-brīvs nav garantēts. (stāsts principā kā ar komerciālajām paku sulām.... kur arī tiek 'flavor packs' likti klāt, bez pienākuma to norādīt uz pakas).
Ja šņabim kaut kas ir likts klāt, tas uz pudeles tomēr ir redzams.
Un ja šņabja destilācijas process ir tik štruntīgs, ka tur cauri tiek tik milzīga molekula kā glutēns... tad glutēns droši vien nav kaitīgākā viela galaproduktā :)
Protams, ja tic homeopātijai un tamlīdzīgai ūdens atmiņai, tad kartupeļu šņabis būs drošāk, jā :)
zinu par vīna krāsvielām; lētajos vīnos tās liek mazāk nekā dārgajos, jo lētos dzer vairāk, tādēļ lielāks pārdozēšanas risks (info no industrijā iesaistīta cilvēka).
klau, tavs tonītis ir mazliet uzbrūkošs. es te neko nerakstu par homeopātiju. man garšo vīns un nav iekšu uz šņabi. domājams, man nav glutēna alerģijas, bet ja būtu, tad alus kā graudu produkts būtu noliegts. esmu pa acu galam kaut ko lasījusi par šņabjiem, bet neesmu iedziļinājusies, jo netaisos tos dzert.
Ļoti atvainojos, tā galīgi, galīgi nebija domāts, nepārlasīju un nepaskatījos, kā izskatās :)
Alus pie glutēna problēmām ir no-no (ar izņēmumiem, bet principā), no stiprajiem arī ir daži ļoti specifiskas tehnoloģijas brūnīgie dzērieni, kas nav labi.
Toties 'Gluten-free Vodka' ir tāds mazliet running gag manā facebook fīdā zinānes mīlētāju starpā vienkārši, kā superabsurdo labelīšu piemērs. | |