kihelkonna - diktafons neredziigam? [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

diktafons neredziigam? [24. Mar 2015|18:51]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
jautaajums. Radinieks kluvis loti vaajredziigs. Nu taa, ka gandriiz tikai gaismu redz. Cilveeku laikam parastos apstaaklos neredz. Vins turpina aktiivi straadaat, sacerot juridiskus dokumentus kopaa ar savu deelu. Nodiktee rakstaamo, palludz nolasiit un taa taalaak.

Darbam vinam vajadziigs diktafons. Lai vareetu ierunaat tekstus, tad tos klausiities, labot un papildinaat.

Un neko taadu neatrodam. Vajag taadu ieriici, ko var darbinaat laagaa neredzot. Plansetdatoraa - ja arii skanas ierakstiisanas programmas piedaavaa lielu koshu record pogu, ko pacensoties var ieraudziit, tad taalaak ieraksta pabeigsana, saglabaasana un it iipasi atskanosana ir kaut kas ar loti siikiem burtiem.

Veco laiku diktafoni un kasesu magnetafoni - nu arii kaut kaa ne taa. pa maajaam atrastie aparaati neder.

Nav kaut kaadi musdieniigi aparaati, kurus var darbinaat neredzot, tikai uz tausti. Ierakstiit, pagriezt atpakal, noklausiities, runaat taalaak? Summa nav svariiga, uzneemums apmaksaa.

:)
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]saccharomyces
Date:24. Marts 2015 - 19:34
(Link)
Planšetēs u.c. androidos principā ir talkback, kas ļauj darboties neko neredzot! Var pajautāt [info]pelnufeja par detaļām, lieto vislaik!
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:24. Marts 2015 - 19:56
(Link)
Saakums ceriigs :)
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:24. Marts 2015 - 21:14
(Link)
neredzīgo biedrībā varētu būt informācija, varbūt der pajautāt.
[User Picture]
From:[info]pelnufeja
Date:24. Marts 2015 - 22:15
(Link)
Es lekciju ierakstīšanai izmantoju parastu diktofonu, kuram nav nekādu text-to-speech funkciju, bet nu es tikai ierakstu, pēc tam pārlieku failus datorā, es tajā ekrānā neko neredzu, bet ierīce pīkst, kad tiek ieslēgta, plus mirgo sarkana lampiņa, kad notiek ieraksts, bet, ja to neredz, tad varētu būt pagrūti, nekādas citas funkcijas es tur neizmantoju, un principā visu daru pēc atmiņas.

planšetē vai telefonā varētu būt vieglāk visu menedžēt, izmantojot talkback, bet skaņas kvalitāte ir daudzkārt sliktāka, plus ieraksti aizņem atmiņu, un tā ierīce tad jātur ļoti tuvu, ar diktofonu es varu sēdēt auditorijas beigās, un ierakstā, klausoties uz austiņām, viss ir normāli dzirdams. plus, pie talkback ir jāpierod, es to vēl neesmu spējusi pilnīgi izdarīt, betnulabi - es arī esmu slinka un kaut ko redzu (nu, vienk. visādas svarīgās pogas jau var atcerēties, nav jāredz, kas tur rakstīts). plus, talkback nelasa latviski, ir viena programma, kas androidos var lasīt latviski, bet ar ļoti nekvalitatīvi izveidotu balsi - es nevaru saņemties savā telefonā uzinstalēt un mēģināt pierast, es vienk. krītu panikā, kad to klausos.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:25. Marts 2015 - 09:09
(Link)
ļoti labi, liels paldies! studēsim talkbacku un aplūkosim tālāk halinas ielikto aparātu :)
[User Picture]
From:[info]halina
Date:25. Marts 2015 - 07:38
(Link)
nu man ir olympus diktofons. paskatījos uz pogām un domāju, ka ja var atminēties, kur kura poga, tad var arī normāli lietot. manuprāt tur varēja arī patīt atpakaļ un pa vidu kaut ko ierakstīt/uzrakstīt virsū. neesmu tik šādu funkciju izmantojusi.
bet pa lielam katra poga ir atsevišķi (t.i. gandrīz nav dubultnozīmes pogas).

šitāds http://www.amazon.de/gp/product/B003W295NQ?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o07_s00
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:25. Marts 2015 - 09:10
(Link)
brīnišķīgi! tagad studējam aparātus :)