kihelkonna - kukainu māja [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

kukainu māja [4. Aug 2014|17:27]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

un tagad atskaite par kukaiņu māju. internetā un visur citur (un es izmantoju tikai site:co.uk lapas, jo britiem līdzīgs klimats un domāšana) stāstīts par kukaiņu viesnīcu, ko var taisīt kopā ar bērniem un kas nes daudz prieka.

bildes tādas




un šitādas



cilvēki lieto visu ko, sienu, sūnas, niedres, čiekurus, centīgākie apgādājas ar bambusiem vai izurbj kokos caurumus. man likās aizdomīgi, ka šiem stāstiem nekad nav pievienots apmeklējušo kukaiņu apraksts. bet nu labi.

sameklēju vietējos resursus - kastītes. 



aizgāju uz mežu pēc bambusiem. atradās daudz bambusiem līdzīgu kātu jeb kātu ar tukšiem vidiem: nātres (attēlā no augšas), niedres, zirdzenes, suņuburkšķi. paņēmu arī egļu čiekurus dažādās sadalīšanās pakāpēs. .




sīči salika pa kastītēm, iestutējām slidkalniņa mājā; tur ir silta vieta zem jumta.



un čiekurus pakarinājām, lai netraucē.




ir pagājis mēnesis, un tur nav rādījies neviens kukainis. protams; apstākļi te līdzīgi kā siena šķūnī, kas nav nekāda tur kukaiņu viesnīca. ja noņem ārzemju klapes no ausīm un iedarbina veselo saprātu - jānudien, kukaiņiem šeit apmesties nav nekāda iemesla.

ja tur kāds kukainis ielīdīs, pamēģināšu iegūt mazliet kvalitatīvākas bildes. bet man liekas, ka projekts ir beidzies.
Linkir doma

Comments:
From:[info]sii
Date:4. Augusts 2014 - 18:10
(Link)
Neesmu iedziļinājusies jautājumā (neesmu neko lasījusi par tēmu, tikai redzējusi bildes), bet man bij' radies iespaids, ka, ja reiz tās uztaisa tādas pamatīgas, tad atstāj, un tad ar laiku tajās tie kukaiņi ieviešas (varbūt). No otras puses - ieviesties jau var tikai kaut kas no apkaimē dzīvojošajiem kukaiņiem, kam tāda vide interesē. Varbūt jānoliek nevis plāniņa vidū, kur apkārt viss appļauts, bet kaut kur nostāk. Bet Latvijā arī ir - var aizbraukt palūrēt, kas tur iemitinājies un vai.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:4. Augusts 2014 - 20:23
(Link)
Pārsmējos es par to jūsu māju
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:5. Augusts 2014 - 11:48
(Link)
ja tajās kastītēs būtu palikušas auzas, tā būtu kožu māja.