kihelkonna - [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[9. Jun 2014|08:53]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
"es vicināju zobus uz augšu un uz leju", ziņoja mazzaķis (4.4), pateikdamies par vakariņām. tā kā viņš vēl aizvien runā lēni un ar vācu akcentu, tas bija gana ērmoti.

vēl mazzaķis saka "līga smild", ar to domādams "rīga smird". to neteiksim kaimiņu skuķim Līgai.

esam pārcēlušies uz laukiem. pēdējā nedēļa bija diezgan skrienama, jo bez manām lietām vel mazmurkšķim bija 2 zobārsta apmeklējumi, dzirdes centrs (vis ok, vienu ausekli var nelietot, otru vēl vajag), vecāku sapulce, dokumentu nešana uz skolu, un vēl 1 ārsts man. šonedēļ mazmurkšķa skola rīko atrakcijas - psiholoģes lekciju un 3 iepazīšanās dienas bērniem. tā iepazīšanās ir 1 stunda pēcpusdienā, kopā 3 stundas. 3 stundu dēļ tupēt ar 2 bērniem veselu nedēļu rīgā negribēju; šito izlaidīsim. tad vēl jūnijā jānomenedžē mm skolas formas pasūtīšana un atlikušie skolas papīri, kurus laikus nezināju sagādāt (2 bildes un zilā apliecība).

diemžēl neesmu pabeigusi projekta "tusē ar kihelkonnu" pavasara daļu. šai sakarā jūtos mazliet nelietīgi. solīju un tā. mirdza un vilibaldi, rudenī es būšu atpakaļ, sabīdīsim!
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]watt
Date:9. Jūnijs 2014 - 10:23
(Link)
kad īsti bērniem būtu laiks "r" prast izrunāt?
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:9. Jūnijs 2014 - 10:28
(Link)
līdz 5 gadiem esot pilnīgi aizliegts bērnus skubināt uz burta r izrunāšanu, jo citādi viņi varot attīstīt nepareizo, kakla r, no kura vēlāk ļoti grūti tikt vaļā. tagad logopēdi sakot arī, ka r neizrunāšanu var likt mierā līdz gadiem 7.
un http://klab.lv/users/kihelkonna/410847.html :)
[User Picture]
From:[info]watt
Date:10. Jūnijs 2014 - 09:44
(Link)
vācieši laikam citādi nemaz nerunā... r vispār neizrunā praktiski. ceru ka vasaras Latvijā mazajai dos to grūdienu normālu "r" iemācīties.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:10. Jūnijs 2014 - 09:51
(Link)
gan jau no vecākiem arī mācīsies. zinu vācu r; pat nupat emigrējuši pusaudži to dažkārt drīz sāk lietot agrākā r vietā. bet jebkurā gadījumā, logopēdi saka, ka visiem burtiem jābūt pie vietas 5 gadu vecumā - izņemot r. mazmurkšķis sāka teikt r kaut kad vēlos 3 gados, mazzaķim pašlaik tas r kaut kur pavīd, tā ka domāju, ka līdz 5 gadu vecumam būs klāt.
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:9. Jūnijs 2014 - 11:02
(Link)
aha, kā reiz vakar zāli pļaujot atcerējos, ka bija taču projekts :)
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:9. Jūnijs 2014 - 11:08
(Link)
jā, es arī konkrēti atceros. rudenī sabīdīsim!
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:10. Jūnijs 2014 - 16:57
(Link)
ausekli, t.i., dzirdes aparātu? kādos gadījumos tad tos lieto īslaicīgi?
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:10. Jūnijs 2014 - 19:05
(Link)
par auseklīšiem mēs saucam ausu aizbāžņus, kurus ieliek ausīs, kad iet vannā vai vietā, kur ir iespēja samērcēt ausis, piemēram, kad sīči pēc pērkona iet skriet pa peļķēm. pēc adenoīdu operācijas tur 1-2 gadus nedrīkst iekļūt ūdens.